Besiktas geeft Dele Alli na mislukte huurtransfer een flinke trap na

Reacties

Dele Alli speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Besiktas, maar bracht niet wat de club verwacht had. Dat laat Besiktas bij monde van Ahmet Nur Cebi in stevige taal weten.

Besiktas geeft Dele Alli na mislukte huurtransfer een flinke trap na
© Pro Shots

Alli (27) hoopte bij Besiktas meer aan spelen toe te komen, maar kwam slechts tot dertien wedstrijden in de Süper Lig, waarin hij twee keer scoorde. 'Ons contract met Alli is voorbij', vertelt Cebi aan beIN Sports. 'We keken erg uit naar zijn komst, maar hij zal niet terugkeren. We kregen niet wat we van hem hadden verwacht.'

Ook sportief directeur Ceyhun Kazanci is niet tevreden met wat Alli Besiktas gebracht heeft. 'De verwachtingen van de fans waren erg hoog, vooral als je denkt aan een speler als Dele Alli die ooit een waarde van honderd miljoen euro had. Dan verwacht men veel goals en assists, maar dat is niet makkelijk, omdat de Turkse competitie moeilijk is', vertelt hij aan The Guardian.

'Hoe langer het duurde voordat hij scoorde of een bijdrage had, hoe groter de druk werd. De fans begonnen hem uit te fluiten en zijn reactie was niet wat we hadden verwacht. We hadden verwacht dat hij meer zijn best zou doen voor het team. De trainer heeft gekozen voor spelers die ook volgend seizoen voor ons spelen, wellicht dat Alli niet meer voor het shirt wilde vechten', vervolgt Kazanci.

Alli maakte in januari 2022 transfervrij de overstap van Tottenham Hotspur naar Everton, omdat hij er in Londen steeds minder aan te pas kwam. Zijn contract bij Everton loopt nog één seizoen door, maar de verwachting is dat hij ook bij The Toffees geen toekomst meer heeft.

Spelersprofiel

D. Alli


Geboortedatum:
11 april 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Milton Keynes
Nationaliteit
Engeland
Lengte:
1,88 m
Gewicht:
76 kg
Huidige club:
Everton
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.