Platini maakt belofte waar en keert na schorsing terug in de voetballerij

Reacties

Michel Platini keert in november terug in de voetballerij. De voormalig voorzitter van de Europese voetbalbond (UEFA) treedt namens Frankrijk dan toe tot het bestuur van de mondiale spelersvakbond FIFPRO.

Platini maakt belofte waar en keert na schorsing terug in de voetballerij
© Pro Shots

Platini werd in 2015 voor vier jaar geschorst van alle voetbalgerealteerde activiteiten. Aanleiding was een betaling van zo'n 1,8 miljoen euro die de Franse oud-international in 2011 had ontvangen van FIFA-voorzitter Sepp Blatter. De 65-jarige Platini, die de man is achter het idee om het huidige EK in verschillende landen te spelen, heeft zich altijd verzet tegen de beschuldigingen. De zaak wordt nog altijd onderzocht door de Zwitserse justitie.

Desondanks maakt Platini nu zijn rentree in de voetballerij. 'Ik heb altijd gezegd dat ik zou terugkeren als ik me nuttig kon maken', zegt de Franse legende, die dinsdag werd onttroond door Cristiano Ronaldo als EK-topscorer aller tijden. 'Ik heb ook altijd gezegd dat het voetbal van de spelers en de fans is. Ik kom terug om mijn mensen, de spelers, te steunen zodat hun belang wordt verdedigd en erkend en bovendien met hen te bouwen aan de toekomst van deze sport.'

Platini's toetreding toe het bestuur van de FIFPRO wordt toegejuicht door zijn landgenoot Philippe Piat. De 78-jarige Fransman is nu nog de voorzitter van de internationale spelersvabond, maar maakt in november plaats. 'Ik wil graag dat Michel Platini mijn plek in het bestuur inneemt als vertegenwoordiger van de Franse spelersvakbond', zegt Piat in gesprek met L'Equipe. Namens Nederland zit Louis Everard in het dertienkoppige bestuur van de FIFPRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.