Oorlogstaal van Platini: 'Infantino moet opstappen bij de FIFA'

Reacties

Michel Platini vindt dat Gianni Infantino zijn taken als FIFA-voorzitter moet neerleggen. De ex-topvoetballer denkt dat de Zwitser samen met procureur-generaal Michael Lauber een complot tegen hem heeft gesmeed.

Oorlogstaal van Platini: 'Infantino moet opstappen bij de FIFA'
© Pro Shots

Lauber leidde verschillende onderzoeken naar corruptie binnen de FIFA, maar werd in juni 2019 van deze zaken gehaald. Tot de geschorste personen behoorde onder anderen Platini, die een illegale betaling van een kleine twee miljoen euro ontving van de FIFA voor advieswerk dat hij voor Sepp Blatter verrichtte.

Le Monde berichtte onlangs dat een goede bekende van Infantino in juli 2015 een ontmoeting had met de procureur-generaal om erachter te komen of hij tot de verdachten behoorde. Dat bleek niet het geval, waarna Infantino zich in 2016 met een gerust hart kandidaat kon stellen voor de voorzittersverkiezingen van de FIFA. Platini was toen al van het toneel verdwenen.

'Infantino en Lauber denken dat ze boven de wet staan', zegt Platini in gesprek met het Zwitserse tijdschrift L'Illustré. 'Lauber weet echt wel dat hij een grens heeft overschreden. En Infantino moet volgens mij zijn mandaat neerleggen. Het is duidelijk dat ik het slachtoffer van een complot ben. In 2016 zou ik ook met een grote meerderheid zijn verkozen tot FIFA-voorzitter.'

Platini en Infantino werkten bij de UEFA jarenlang samen, als voorzitter en secretaris-generaal. 'Hij is FIFA-baas geworden door een samenloop van omstandigheden en op opportunistische wijze. Infantino gaat er dus alles aan doen om zijn positie te behouden.' De schorsing van de 64-jarige Platini liep vorig jaar af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.