Pirlo komt met slecht De Ligt-nieuws voor cruciale return tegen FC Porto

Reacties

Matthijs de Ligt kan Juventus niet helpen in de jacht op de kwartfinale van de Champions League. De Nederlandse verdediger ontbreekt voor de return tegen FC Porto, dat de eerste wedstrijd met 2-1 wist te winnen van Juventus.

Pirlo komt met slecht De Ligt-nieuws voor cruciale return tegen FC Porto
© Pro Shots
Juventus
Juventus
nv
3 - 2
FC Porto
FC Porto

De Ligt kreeg tijdens het duel met Hellas Verona op 27 februari een tik tegen zijn kuit en hoewel Andrea Pirlo al snel met de geruststellende woorden kwam dat er van een spierblessure geen sprake was, kwam De Ligt sindsdien niet meer in actie. Voor het duel met Spezia haakte de Nederlander in de warming-up af en ook zaterdag tegen Lazio was de Oranje-international niet van de partij. De hoop was gevestigd op een rentree in de return van de achtste finale tegen FC Porto, maar ook die moet De Ligt aan zich voorbij laten gaan.

De Ligt trainde maandagochtend wel mee op de laatste training voor het duel met FC Porto, maar Pirlo kwam vervolgens op de persconferentie met slecht nieuws: 'De Ligt heeft de warming-up met het team meegedaan, maar is daarna apart gaan trainen. Hij is niet beschikbaar voor morgen. Verder voelt iedereen zich goed. Alle anderen zijn beschikbaar. Misschien niet honderd procent fit, maar wel beschikbaar', aldus Pirlo.

Na de 2-1 nederlaag uit de eerste wedstrijd tegen FC Porto heeft Juventus per se een zege nodig om naar de laatste acht van de Champions League te gaan. Pirlo werd op de persconferentie geconfronteerd met de vraag of hij een ontslag voelt aankomen als hij niet de volgende ronde van de Champions League haalt. Massimiliano Allegri en Maurizio Sarri werden immers ook de laan uitgestuurd na een vroegtijdige CL-exit: 'Als ik dat zou denken, had ik hier niet gezeten. Ik weet dat het een belangrijke wedstrijd is en daarom focus ik me op de wedstrijd. De club beslist over mijn toekomst en die beslissing baseren ze op de resultaten. Dus die moeten goed zijn. We hebben de heenwedstrijd talrijke keren teruggekeken en daar hebben we van geleerd. We weten dat we de kwartfinale kunnen halen, zonder FC Porto te onderschatten.'

Andere achtste finales Champions League:


Di 9 mrt. 2021

Wo 10 mrt. 2021

Di 16 mrt. 2021

Wo 17 mrt. 2021

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.