Penaltykoning slaat weer toe, Burnley doet gouden zaken tegen Aké en co

Burnley heeft wat van de eigen degradatiezorgen weggenomen door te winnen op bezoek bij AFC Bournemouth. Bij Crystal Palace is Luka Milivojevic hard op weg om het penaltyrecord in de Premier League te pakken.

AFC Bournemouth
1 - 3
Burnley
Burnley

Twee degradatieplekken zijn al ingenomen door Huddersfield Town en Fulham, waardoor het voor de clubs aan de onderkant van de Premier League vooral om plek achttien gaat aan het einde van het seizoen. Burnley, Brighton & Hove Albion, Southampton en Cardiff City staan in de gevarenzone, de formatie uit Wales staat er het slechtste voor.

Burnley bewees zichzelf een heel goede dienst door ruim te winnen van Bournemouth. Dat terwijl het begin van de club nog heel slecht was. Ashley Barnes werkte onder druk van Nathan Aké de bal achter zijn eigen doelman, waardoor Bournemouth al in de vierde minuut op voorsprong kwam. Burnley rechtte echter de rug, via Chris Wood, Ashley Westwood en Barnes - die nu wel het goede net vond - werd het uiteindelijk 1-3. Burnley staat nu acht punten boven de degradatiestreep.

Huddersfield Town
1 - 4
Leicester City

Voor Huddersfield rest er dus weinig meer in het huidige seizoen. De hekkensluiter kan in de slotfase van het seizoen proberen de eer te redden en het publiek te vermaken. Tegen Leicester City, dat al drie wedstrijden op rij won, lukte dat niet. Man in vorm Youri Tielemans opende met een mooi schot van afstand de score en kort na rust verdubbelde Jamie Vardy de marge.

Even konden de fans van Huddersfield juichen, nadat Aaron Mooy via een penalty de 1-2 had gemaakt. Dichterbij kwam Huddersfield echter niet, tien minuten voor tijd haalde James Maddison zijn specialiteit weer uit de kast. Met een rake vrije trap, zijn derde alweer dit seizoen, maakte hij de 1-3. Kort na die goal viel Juninho Bacuna in, hij voegde zich bij basisklant Terence Kongolo. De verdediger ging in de slotfase in de fout door een overtreding te maken in zijn eigen strafschopgebied, Vardy benutte vervolgens de penalty.

Newcastle United
0 - 1
Crystal Palace

Helemaal veilig is de situatie van Newcastle United en Crystal Palace nog niet te noemen, maar het moet gek lopen wil een van de clubs degraderen dit seizoen. De teams hielden elkaar lang in evenwicht op St James' Park, tien minuten voor tijd werd de wedstrijd opengebroken.

Waar de eerder genoemde Maddison de vrije trap als specialiteit heeft, is Luka Milivojevic genadeloos vanaf elf meter. Ook tegen Newcastle mocht de middenvelder aanleggen en wederom faalde hij niet. Het was alweer de tiende benutte penalty van de Serviër, waardoor Milivojevic bijna in aanmerking komt voor een Premier League-record. In de geschiedenis van de Engelse competitie was er maar één speler die meer penalty's benutte in een seizoen, dat was Andrew Johnson in 2004/05 met elf rake strafschoppen.