Heibel in de Premier League: managers halen uit naar corona-zondaars

Reacties

De managers van Fulham en Crystal Palace voelen zich door twee van hun spelers flink in verlegenheid gebracht. Scott Parker en Roy Hodgson hebben Aleksandar Mitrovic en Luka Milivojevic (die zich midden in de coronacrisis met z'n tweeën niet aan de regels hielden) dan ook flink de les gelezen.

Heibel in de Premier League: managers halen uit naar corona-zondaars
© Pro Shots

Het Engelse voetbal heeft de laatste tijd flink te lijden onder 'de Britse variant' van het coronavirus, een gemuteerde versie die nog besmettelijker is dan het originele virus. Zo werd eerder deze week bekend dat er in een week tijd veertig spelers en stafleden uit de Premier League positief zijn getest (een record), terwijl meerdere wedstrijden al werden afgelast wegens veel besmettingen bij onder meer Fulham en Manchester City. Ook bij Aston Villa gaat het de verkeerde kant op: de FA Cup-wedstrijd tegen Liverpool is daarmee op losse schroeven komen te staan.

In het kader van die berichten is het extra pijnlijk dat er meerdere spelers uit de hoogste Engelse competitie werden betrapt bij het overtreden van de regels. Zo haalde Tottenham Hotspur-manager José Mourinho uit naar Sergio Reguilón,  die samen met ploeggenoten Giovani Lo Celso en Erik Lamela én West Ham United-speler Manuel Lanzini bij elkaar kwam tijdens Kerstmis. Ook bij twee andere Londense clubs was er ophef, omdat de Servische spelers Mitrovic (Fulham) en Milivojevic  (Crystal Palace) samen met hun beider families het nieuwe jaar inluidden.

Fulham-manager Parker is dus woedend op zijn spits, zeker omdat The Cottagers al meerdere duels afgelast zagen worden. Bovendien moest Parker tijdens Kerstmis zelf in thuisisolatie, omdat iemand in zijn huishouden positief testte. Het gedrag van Mitrovic voelde voor hem dan ook als een klap in het gezicht. 'De club en ik zijn allebei zwaar teleurgesteld in Aleks', zegt hij tegenover Sky Sports. 'Hij snapt dat hij een fout heeft gemaakt en zeer onverantwoordelijk bezig was, maar desondanks is het volledig onacceptabel. Hij zal met de gevolgen moeten leven. Er gelden strikte regels en beperkingen, en die zijn er voor iedereen.'

Namens het Crystal Palace van Milivojevic (die zijn excuses inmiddels heeft aangeboden én een bedrag heeft overgemaakt aan de Engelse gezondheidsdienst) is ook manager Hodgson boos. Hij stelde zijn middenvelder afgelopen weekend nog wel op, omdat de club pas op het allerlaatste moment lucht kreeg van de misdraging van Milivojevic. 'Het was een grove fout van hem. De volgende keer dat dit bij iemand van ons gebeurt, zullen de gevolgen veel groter zijn, laat daar geen twijfel over bestaan', aldus Hodgson.

Net als Parker voelt hij zich in zijn hemd gezet. 'We hebben onze spelers dus nog maar eens overduidelijk gemaakt dat het overtreden van de regels absoluut geen optie meer is. Wie dat wel doet, krijgt te maken met forse straffen die geen enkele speler opgelegd wil krijgen, geloof me. Laten we hopen dat de boodschap nu luid en duidelijk is aangekomen. Niet alleen bij onze club, maar bij clubs in het hele land.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.