Rooney inspireert Cocu en Derby County ook tot stunt in FA Cup

Reacties

Phillip Cocu heeft met Derby County voor een verrassing gezorgd in het FA Cup-toernooi door in de derde ronde Premier League-club Crystal Palace uit te schakelen. 

Rooney inspireert Cocu en Derby County ook tot stunt in FA Cup
© Pro Shots
Crystal Palace
Crystal Palace
0 - 1
Derby County
Derby County

Na een moeizame periode in november en december vertoonde Derby County eind vorig jaar en begin dit jaar tekenen van herstel door twee duels op rij te winnen in het Championship: van Charlton Athletic en Barsnley (2-1). Tegen die laatste club maakte Wayne Rooney zijn debuut en ook tegen Crystal Palace begon de als speler/coach aangetrokken ster weer in de basis.

Cocu vertelde daarna al dat zijn ploeg veel profijt heeft van de aanwezigheid van Rooney, die ook meteen aanvoerder is. Dat uitte zich zondagmiddag in FA Cup-toernooi, want Derby County bood Palace – nota bene op Selhurst Park – goed partij en kwam na iets meer dan een half uur op voorsprong toen Chris Martin scoorde uit een voorzet van Jayden Bogle.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Palace was in de Premier League de laatste drie duels ongeslagen gebleven, maar kon met Jairo Riedewald in de basis als linksback een stunt van Derby niet voorkomen. De Nederlandse goalie Kelle Roos hield zijn doel met enkele prima reddingen schoon en zag dat zijn ploeggenoten bovendien regelmatig gevaarlijk werden. Meer doelpunten vielen er echter niet meer.

Daarbij had Derby het voordeel dat het bijna een half uur met een man meer speelde. Palace moest met tien man verder toen Luka Milivojevic na een opstootje met Tom Huddlestone van het veld werd gestuurd. In eerste instantie kregen beide spelers geel, maar na inmenging van de VAR stuurde arbiter Michael Oliver de Servische captain van het veld. Daarna hielden The Rams stand en raakte Martin Waghorn zelfs nog de paal. 

De aanwezigheid van Rooney binnen de lijnen lijkt wat dat betreft een inspirerende werking te hebben. Waar Derby nu drie zeges in drie wedstrijden boekte, dateerde de laatste overwinning daarvoor van 23 november. Sindsdien speelde de ploeg van Cocu zeven duels zonder te winnen. Zaterdag is Middlesbrough de volgende tegenstander. Dat dwong deze zondag knap een replay af tegen Tottenham Hotspur (1-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lees hier wat er in de overige FA Cup-duels gebeurde

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FA Cup
Meer over FA Cup
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.