Oude rot Zhirkov gaat met Rusland voor record op EK

Reacties

Als een van de laatste EK-deelnemers heeft Rusland woensdag de selectie voor het toernooi bekendgemaakt. Bondscoach Stanislav Cherchesov kent weinig verrassingen. Zo gaat Yuri Zhirkov mee naar het EK. De 37-jarige linksback gaat vrijwel zeker een record op zijn naam zetten.

Oude rot Zhirkov gaat met Rusland voor record op EK
© Pro Shots

Met ruim 37 jaar kan Zhirkov namelijk de oudste Russische speler op een EK worden. Die eer is nu nog aan Sergei Ignashevich, die tijdens de EK-wedstrijd tegen Wales (0-3) in 2016 36 jaar en 342 dagen oud was. Hij heeft ook het record van oudste speler op een WK in handen met 38 jaar, 11 maanden en 23 dagen.

Zhirkov is uiteraard de oudste speler in de EK-selectie van Rusland en met 103 interlands is hij ook de spelers met de meeste optredens. Blikvangers in de 26-koppige selectie zijn Aleksandr Golovin, Mário Fernandes, Aleksei Miranchuk en captain Artem Dzyuba.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Rusland
Meer over Rusland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.