UEFA komt terug op besluit: Russische jeugd nog steeds uitgesloten

Reacties

De UEFA heeft het besluit om jeugdteams uit Rusland weer toe te laten tot UEFA-competities ingetrokken. Volgens de Europese voetbalbond is er geen 'technische oplossing' gevonden. Twee weken geleden kondigde de UEFA nog aan dat Russische teams weer toegelaten zouden worden.

UEFA komt terug op besluit: Russische jeugd nog steeds uitgesloten
© Pro Shots

De UEFA wilde Russische talenten niet langer straffen voor de oorlog in Oekraïne. Sinds 28 februari 2022 mogen Russische clubs en het nationale elftal niet meedoen aan toernooien van de UEFA en FIFA. Dit besluit werd genomen na de invasie in Oekraïne. Het intrekken van de beperkingen voor jeugdspelers stuitte op veel weerstand en is voorlopig dus van de baan.

Persbureau AP meldt dat het uitvoerend comité van de UEFA flink verdeeld was over deze zaak en dat leden uit landen als Engeland, Polen en Wales het besluit niet steunden. Minstens 12 van de 55 UEFA-federaties weigerden uit te komen tegen Russische (jeugd)ploegen, waarna de UEFA terugkwam op het besluit dat op 26 september nog bekend werd gemaakt.

Zo wordt Rusland nog steeds geweerd uit het internationale voetbal. De UEFA maakte eerder al bekend dat de beperkingen blijven gelden tot de oorlog met Oekraïne beëindigd is, maar kwam toen dus met versoepelingen voor jeugdspelers. Het is niet bekend of ook de FIFA meegaat in het terugdraaien van het besluit. De wereldvoetbalbond kondigde na de UEFA aan dat het ook weer jeugdspelers toe ging laten.

Oud-voetballer Evgeniy Levchenko steunt het nieuwe besluit van de UEFA.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.