Rusland wint eerste oefenduel met Europees land sinds invasie in Oekraïne

Rusland heeft donderdag de eerste interland tegen een Europees interland gespeeld sinds de inval in Oekraïne. In Moskou eindigde het oefenduel met Servië in een afgetekende overwinning voor de Russen.

Rusland wint eerste oefenduel met Europees land sinds invasie in Oekraïne
Rusland
Rusland
4 - 0
Servië
Servië

Vanwege de invasie in Oekraïne weerden de FIFA en de UEFA Rusland ruim twee jaar geleden van het internationale toneel. Dat betekende dat de Russen niet mochten deelnemen aan de play-offs voor het WK in Qatar en de kwalificatiereeks voor EURO 2024. Sindsdien stonden enkel oefenwedstrijden tegen opponenten uit Afrika en Azië en een vriendschappelijke ontmoeting met Cuba op het programma.

Donderdag speelde Rusland een interland tegen Servië. De Zuid-Europeanen zijn samen met Belarus het enige Europese land dat zich niet heeft geconformeerd aan de internationale sancties tegen Rusland. Overigens kreeg Servië een royale beloning voor de trip. Volgens Branislav Nedimović, de president van de Servische bond, maakte Rusland 250.000 euro over om het duel mogelijk te maken.

Sportief was de ontmoeting voor Servië geen succes. Door doelpunten van Anton Miranchuk, Maksim Osipenko, Aleksey Miranchuk en Ivan Sergejev won Rusland met 4-0. Nog voor het openingsdoelpunt moest Milan Gajic (Servië) met rood van het veld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's