Oranje Quiz: Nederlands elftal verslaat de wereldkampioen

Reacties

Drie dagen voordat het Nederlands elftal het in de Nations League opneemt tegen wereldkampioen Frankrijk, krijgt Wesley Sneijder in de vriendschappelijke interland tegen Peru zijn afscheid. Met de recordinternational in de ploeg won Oranje de laatste twee confrontaties met de wereldkampioen. Een quiz over die duels.

Oranje Quiz: Nederlands elftal verslaat de wereldkampioen

Uiteraard doelen we op de openingswedstrijd van het WK 2014 tegen Spanje, waarin het Nederlands elftal onder leiding van Louis van Gaal met 5-1 won van Spanje. Zes jaar eerder was het Oranje van Marco van Basten in de groepsfase van het EK 2008 met 3-0 te sterk voor Italië.

Het zijn de laatste twee keren dat Nederland in competitief verband (oefenduels dus niet meegerekend) tegen de wereldkampioen speelde. Aan jullie de vraag wie er, behalve Sneijder, nog meer meededen bij Oranje én bij de ploegen die zich toen 's werelds beste mochten noemen. Veel plezier!

* spelers met een sterretje scoorden, spelers met een pijltje vielen in. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.