Transfer Quiz: de recordaankopen van de Serie A-grootmachten

Reacties

Het kan niet op. Na de Deadline Day in de Premier League van afgelopen week lonkt vrijdag (vandaag) opnieuw een dag vol last-minute transfergeweld, dit keer in Italië. Dan gaat namelijk de transfermarkt voor de Serie A-clubs dicht.

Transfer Quiz: de recordaankopen van de Serie A-grootmachten

Net als de Premier League-clubs besloten ze ook in de Italiaanse elitedivisie namelijk de deadline naar voren te halen, dus vóór de competitiestart. En dus zullen de sportkranten weer vol staan van geruchten, boze voorzitters, leurende zaakwaarnemers en miljoenenbedragen.

In het kielzog van de Premier League hebben ook de Serie A-clubs deze zomer gezamenlijk al meer dan een miljard euro uitgegeven. Het zal niet verbazen dat het grootste deel op het conto komt van de topclubs. Maar gek genoeg verbrak alleen Juventus deze zomer het transferrecord.

Voor welke speler de kampioen dat deed, hoeven we jullie eigenlijk niet te vragen. We zijn dan ook op zoek naar de duurste vijf aankopen van de Italiaanse top-acht, oftewel de Serie A-clubs die in de historie het meeste uitgaven voor één speler (en ja, daar hoort ook promovendus Parma bij). Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

* huurtransfer met verplichte optie tot koop voor volgend jaar. Bedragen afkomstig van Transfermarkt.de, tabellen bijgewerkt t/m zaterdag 11 augustus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.