Quiz: wie zijn de Europese topscorers in Nederlandse dienst?

Reacties

Het nieuwe Eredivisie-seizoen is nog niet begonnen, maar voor Ajax, AZ en Vitesse is het deze week al do or die in Europa. Daarom een quiz over de Europese topscorers in Nederlandse dienst.

Quiz: wie zijn de Europese topscorers in Nederlandse dienst?

We hebben er even over gedacht om daar nog aller tijden achter te zetten, aangezien op die eeuwige lijst van de onvolprezen website van Voetbalstats enkele van de grootste spelers uit de vaderlandse voetbalhistorie staan. Naast Willy van der Kuijlen (29 goals), Johan Cruijff (24) en Willem van Hanegem (20) sieren echter ook minder bekende grootheden als Lex Schoenmaker (25), Jan Jeuring (19) en Harry Lubse (18) de top van die eeuwige ranking.

Om de moeilijkheidsgraad van deze quiz enigszins in te dammen, hebben we daarom een grens getrokken: spelers moeten in het Champions League-tijdperk, dus vanaf het seizoen 1992/93, namens een Nederlandse club hebben meegedaan in Europees verband. Het resultaat is een lijst van 44 spelers die minstens acht keer scoorden in de verschillende Europese toernooien. De periode, de clubs en het aantal goals en duels geven we weg. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.