Topscorer Quiz: de winnaars van de Europese Gouden Schoen

Reacties

Het moet raar lopen wil Lionel Messi niet voor de vijfde keer in zijn loopbaan de Europese Gouden Schoen winnen. De Argentijnse sterspeler van Barcelona heeft nog een speelronde te gaan in La Liga om zijn productie (34 goals) nog verder op te schroeven. Een quiz over de spelers die op het podium van het Europese topscorersklassement stonden.

Topscorer Quiz: de winnaars van de Europese Gouden Schoen

Dat klassement bestaat al sinds eind jaren zestig, toen de Franse sportkrant L'Équipe de prijs jaarlijks uitreikte aan de speler met de meeste competitiedoelpunten in Europa. Sinds ESM, een samenwerkingsverband van Europese voetbalbladen waarvan VI een van de oprichters was, in 1997 de prijs overnam, gebeurt dat pas in de huidige vorm, met een klassement waarin de doelpunten worden gewogen op basis van de kracht van de competitie.

Sindsdien was het vrijwel uitgesloten dat de Gouden Schoen naar de topscorer van pak 'm beet Bulgarije, Cyprus of Roemenië ging. Omdat alleen de toplanden van de UEFA-coëfficiëntenranglijst nog een vermenigvuldigingsfactor van 2 meekrijgen en de landen daaronder 1,5 of zelfs 1, werd het podium de laatste twee decennia altijd bezet door topschutters uit de grotere competities. Aan jullie de vraag wie zij zijn. Veel plezier!

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.