Oranje Quiz: de vorige twee interlands tegen Engeland

Reacties

Het Nederlands elftal kruist donderdag de degens met Engeland in de halve finale van de Nations League. In aanloop naar dat duel een quiz over de vorige twee ontmoetingen.

Oranje Quiz: de vorige twee interlands tegen Engeland

Daarvoor hoeven we niet heel ver terug. Zo beleefde bondscoach Ronald Koeman zijn debuut in maart 2018 tegen Engeland. Twee jaar eerder kwam Oranje nog in actie op Wembley, ook toen betrof het een vriendschappelijk duel. Destijds was Danny Blind nog de bondscoach van het Nederlands elftal.

Wie op 29 maart 2016 en op 23 maart 2018 meespeelden aan beide kanten, is het onderwerp van deze quiz. In totaal kwamen 53 spelers in actie tijdens die twee oefenduels. Opmerkelijk is dat sommigen van hen inmiddels alweer buiten beeld zijn als international. Veel plezier!

Uitleg bij de quiz: bij de spelers van Oranje is tussen haakje het aantal interlands en goals weergegeven, de wedstrijd tegen Engeland al meegerekend. Bij de Engelse internationals staat tussen haakjes hun toenmalige club. Spelers met een sterretje scoorden, spelers met een pijltje vielen in.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.