Finale Quiz: Engels onderonsje en legendarische Liverpool-comeback

Reacties

In de week die voor een groot deel in het teken staat van de volledig Engelse finales tussen Arsenal en Chelsea (Europa League) en Liverpool en Tottenham Hotspur (Champions League) een quiz over twee beroemde finales. 

Finale Quiz: Engels onderonsje en legendarische Liverpool-comeback

Zo gingen de gedachten door de Engelse onderonsjes terug naar de Champions League-finale van 2008, toen Manchester United in Moskou na strafschoppen won van Chelsea. Daarnaast roept elke finaleplaats van Liverpool herinneringen op aan de CL-eindstrijd van 2005, toen The Reds zich op legendarische wijze terugvochten tegen AC Milan (3-3) en na penalty's zegevierden.

Nu Liverpool veertien jaar later het miljardenbal weer hoopt te winnen en er liefst vier Engelse clubs in de finales van de twee Europese bekertoernooien staan, vragen we jullie om de spelers te raden die in die twee historische duels meededen. En we kunnen alvast verklappen dat daar ook drie Nederlanders tussen zitten. De positie, het rugnummer en de afkomst van de spelers geven we alvast weg. Veel plezier!

Uitleg bij de quiz: tussen haakjes staat het continent waar de speler vandaan komt. Als de speler uit hetzelfde land komt als de club waarvoor hij speelt, staat de landcode wel specifiek vermeld. Spelers met een sterretje scoorden, spelers met een pijltje vielen in, de R staat voor rode kaart.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.