Kampioenen Quiz: de laatste keer dat Ajax de dubbel veroverde

Reacties

Ajax heeft voor het eerst sinds het seizoen 2001/02 de Nederlandse dubbel veroverd. Daarom een quiz over de selectie van de Amsterdammers die dat zeventien jaar geleden voor elkaar kreeg. 

Kampioenen Quiz: de laatste keer dat Ajax de dubbel veroverde

Net als nu hadden de Amsterdammers ook toen al enkele jaren moeten wachten op een prijs, voordat in mei 2002 eerst de landstitel en vervolgens ook de KNVB-beker werd gewonnen. Destijds duurde het wachten weliswaar iets minder lang, aangezien Ajax in 1999 nog de KNVB-beker had gewonnen en een jaar daarvoor nog de landstitel. Het maakte de vreugde van het winnen van het eerste kampioenschap van de 21ste eeuw er niet minder om.

Wie Ajax destijds de tot vandaag laatste Nederlandse dubbel bezorgden, is het onderwerp van deze quiz. Daarbij hebben we alle spelers meegenomen die trainer Ronald Koeman tijdens het seizoen 2001/02 liet opdraven. Om jullie op weg te helpen, geven we behalve het aantal gespeelde wedstrijden en doelpunten ook hun positie, vaste rugnummer (als ze dat hadden), toenmalige leeftijd en afkomst weg. Veel plezier!

Uitleg bij de quiz: per speler hebben we aangeven van welk continent hij afkomstig is. Nederlanders zijn wel aangeduid als Nederlander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.