De Boer wijzigt Oranje op vier posities, Memphis terug in de spits

Reacties

Zoals aangekondigd heeft bondscoach Frank de Boer enkele wijzigingen doorgevoerd in de basisopstelling van het Nederlands elftal, voor het afsluitende Nations League-duel met Polen. De keuzeheer kiest voor vier spelers die in de vorige interland níét in de basis stonden.

De Boer wijzigt Oranje op vier posities, Memphis terug in de spits
© Pro Shots
Polen
Polen
1 - 2
Nederland
Nederland

De Boer kondigde in aanloop naar de laatste Nations League-wedstrijd al aan dat hij meerdere wisselingen zou gaan doorvoeren ten opzichte van het thuisduel met Bosnië-Herzegovina (3-1 winst) van afgelopen zondag. 'Ik wil frisse benen in het team hebben', zo sprak hij dinsdagmiddag op een persconferentie. De bondscoach heeft woord gehouden: hij kiest woensdagavond in Chorzów voor vier 'nieuwe' namen.

Zowel achterin als voorin zijn twee veranderingen. Tim Krul staat nog steeds op doel, terwijl Stefan de Vrij en Daley Blind ook nu weer het centrale verdedingsduo vormen, maar op de backposities spelen dit keer Hans Hateboer en Patrick van Aanholt. De rechtsback van Atalanta Bergamo en de linksback van Crystal Palace vervangen respectievelijk Denzel Dumfries en Owen Wijndal, die tegen Bosnië nog uitblonken, maar nu op de bank beginnen.

Het middenveld is helemaal hetzelfde gebleven: aanvoerder Georginio Wijnaldum wordt geflankeerd door Davy Klaassen en Frenkie de Jong. Voorin behoudt ook Memphis Depay zijn plekje, hij start dit keer in de spits. In de vorige interlands speelde hij vanaf links. Memphis wordt ondersteund door Eredivisie-jongelingen Calvin Stengs (AZ) en Donyell Malen (PSV), zij spelen in plaats van Steven Berghuis en Luuk de Jong, die de afgelopen interlands in de spits speelde.

Nederland maakt nog een kleine kans op de eindzege in Groep A1 van de Nations League, en daarmee deelname aan de Final Four-eindronde. Die wordt in oktober 2021 afgewerkt. Om die finaleronde te bereiken moet Oranje zelf winnen bij Polen én hopen dat Italië niet wint bij het flink gehavende Bosnië. Beide wedstrijden beginnen om 20.45 uur.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bijzondere mijlpaal voor Wijnaldum in cruciale Nations League-fase Oranje
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.