Coach Bosnië-Herzegovina geeft Oranje weinig hoop

Reacties

Door de resultaten in de Nations League is het Nederlands elftal richting de finaleronde van het toernooi afhankelijk van de uitslag bij Bosnië-Herzegovina – Italië, maar de assistent-scoach van de Bosniërs heeft weinig vertrouwen in een voor Oranje gunstig resultaat.

Coach Bosnië-Herzegovina geeft Oranje weinig hoop
© Pro Shots

Met nog één duel te gaan staat Oranje tweede in de groep, met een punt minder dan koploper Italië. Alleen de nummer één van de groep gaat naar de Final Four van de Nations League. Wil het Nederlands elftal net zoals tijdens de eerste editie van het Europese toernooi de finaleronde halen, moet het hopen op een resultaat van Bosnië-Herzegovina.

Assistent-coach Adnan Custovic heeft er echter een hard hoofd in, zo vertelde hij op een persmoment voor de wedstrijd tegen Italië in eigen land. 'Italië speelt altijd om te winnen, ze zijn nu al meer dan twintig wedstrijden ongeslagen. Iedereen heeft het geprobeerd, van Polen tot aan Nederland, zij kregen het niet voor elkaar.' Overigens lukte het Bosnië-Herzegovina wel om Italië in de eerste ontmoeting te beteugelen: het werd in september 1-1 in Florence.

Custovic verwacht niet dat hij de reeks van de Italianen kan doorbreken. 'Met hun instelling en zelfs de manier waarop ze het volkslied zingen, je kan de wil om te winnen voelen bij ze. Wij hebben ook onze ambities, maar zelfs als Italië veel spelers mist zijn ze nog van een totaal ander niveau', voorspelt de keuzeheer van Bosnië-Herzegovina weinig goeds.

Zelf kan bondscoach Dusan Bajevic geen beroep doen op zijn sterspeler Edin Dzeko, die vanwege een positieve coronatest Italië niet heeft verlaten tijdens de interlandperiode. Bosnië-Herzegovina –Italië begint net als Polen – Nederland woensdagavond om 20.45 uur.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Nederland
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Polen
6
2
1
3
6-6
0
7
4
Bosnië-Herzegovina
6
0
2
4
3-11
-8
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.