Eén jaar na statement tegen racisme draagt Oranje speciaal inloopshirt: #OneLove

Reacties

Het Nederlands elftal draagt woensdagavond tijdens de warming-up een speciaal shirt. Voorafgaand aan de oefeninterland tegen Spanje zal de boodschap #OneLove te zien zijn op het Oranje-inloopshirt.

Eén jaar na statement tegen racisme draagt Oranje speciaal inloopshirt: #OneLove
© Pro Shots

Het is nu bijna een jaar geleden dat het Nederlands elftal zich nadrukkelijk uitsprak tegen racisme en discriminatie. Dat gebeurde toen naar aanleiding van de walgelijke spreekkoren die Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira tijdens het uitduel met FC Den Bosch naar zijn hoofd geslingerd kreeg. Georginio Wijnaldum en toenmalig bondscoach Ronald Koeman spraken zich destijds bijzonder fel uit, de selectie bracht een gezamenlijk statement naar buiten, waarna Wijnaldum en Frenkie de Jong een paar dagen later tegen Estland een doelpunt vierden door een boodschap over te brengen (zie foto onderaan).

Een jaar later draagt het Nederlands elftal tegen Spanje voor de wedstrijd dus een bijzonder shirt: de tekst #OneLove zal op tijdens de warming-up op de tricots prijken. 'OneLove is de naam van de campagne waarmee de KNVB, samen met de overheid, racisme en discriminatie een halt wil toeroepen', aldus de voetbalbond. 'Samen met meer dan zestig partners uit de voetbalwereld spreekt de KNVB zich uit vóór verbinding en tégen discriminatie, in welke vorm dan ook.'

Meer informatie is te vinden op www.onsvoetbalisvaniedereen.nl.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.