Oranje-hulplijn Bosnië-Herzegovina krijgt slecht nieuws

Reacties

Het Nederlands elftal is woensdagavond afhankelijk van Bosnië-Herzegovina, maar de kans dat het land een resultaat pakt tegen Italië wordt steeds kleiner. Voorafgaande aan het duel was Bosnië-Herzegovina niet al te zelfverzekerd, de nieuwste uitslagen van de coronatesten zorgen voor een nog moeilijkere situatie.

Oranje-hulplijn Bosnië-Herzegovina krijgt slecht nieuws
© Pro Shots

'Met hun instelling en zelfs de manier waarop ze het volkslied zingen, je kan de wil om te winnen voelen bij ze. Wij hebben ook onze ambities, maar zelfs als Italië veel spelers mist zijn ze nog van een totaal ander niveau', zei assistent-coach Adnan Custovic een dag voor de wedstrijd in eigen land.

Dat was nog voordat een nieuwe reeks testen nog meer slecht nieuws bracht. Het was al bekend dat topspits Edin Dzeko niet in actie kon komen deze interlandperiode, nu zijn ook Sead Kolasinac en eerste doelman Ibrahim Sehic positief getest op het coronavirus. Zo mist Bosnië-Herzegovina nog meer cruciale spelers richting het duel met Italië.

Oranje kan zich alleen nog plaatsen voor de Final Four van de Nations League, als Bosnië-Herzegovina niet verliest van de Italianen. In dat geval moet het Nederlands elftal zelf winnen van Polen om de eerste plek in de groep te pakken. Bosnië-Herzegovina zelf is al klaar en weet dat het in de volgende editie van de Nations League weer in Divisie B speelt.

Polen
Polen
1 - 2
Nederland
Nederland
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina
0 - 2
Italië
Italië
UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Nederland
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Polen
6
2
1
3
6-6
0
7
4
Bosnië-Herzegovina
6
0
2
4
3-11
-8
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.