Oranje krijgt goed nieuws uit Gdansk: Polen en Italië in balans

Reacties

Polen en Italië hebben hun derde duel in de Nations League gelijkgespeeld. Nederland mag daardoor blijven hopen op de groepswinst. Al zal er dan woensdag in Bergamo wel een goed resultaat behaald moeten worden.

Oranje krijgt goed nieuws uit Gdansk: Polen en Italië in balans
© Pro Shots
Polen
Polen
0 - 0
Italië
Italië

Aan de kant van Polen was er een basisplaats voor Robert Lewandowski, die op 19 november vorig jaar zijn laatste interland speelde. De spits van Bayern München liet de voorgaande drie duels van zijn land aan zich voorbij gaan, maar was er tegen Italië dus weer bij. De topscorer aller tijden van Polen, Lewandowski scoorde liefst 61 keer in 112 interlands, inspireerde zijn ploeg duidelijk. De thuisploeg begon verbeten aan de wedstrijd.

De beste mogelijkheden waren echter voor Italië, want nadat Lorenzo Pellegrini in de tiende minuut op aangeven van Nicolò Barella nog naast had gekopt, kreeg Federico Chiesa een minuut later een nog veel grotere kans. Bij de tweede paal schoot hij uit een voorzet van Andrea Belotti echter in kansrijke positie over. Net als vorige maand tegen Polen kreeg Italië enkele zeer goede kansen, maar ontbrak het aan scherpte in de afronding.

Na rust kwam het eerste gevaar van Polen, maar een inzet van Jakub Moder werd door Gianluigi Donnarumma uit het doel gehouden. Aan de andere kant kreeg Emerson Palmieri in de 65ste minuut een enorme kans. De linksback kopte echter naast uit een voorzet van Chiesa. Vijf minuten later kwam Arek Milik als vervanger van Mateusz Klich binnen de lijnen. De oud-Ajacied behoort bij Napoli niet meer tot het eerste elftal, maar juist daardoor kon hij nu in actie komen.

Waar de hele Napoli-selectie in quarantaine zit en daardoor niet uitwaaierde over de hele wereld voor de interlands, kon Milik wel aansluiten. Kort na zijn entree kreeg de spits ook een kansje, maar Donnarumma had geen moeite met de inzet van Milik. Kort voor tijd kreeg de voor Lewandowski ingevallen Karol Linetty nog een veel betere kans. Zijn inzet werd echter gekraakt en belandde in het zijnet. Het bleef daardoor 0-0 in Gdansk.

Beide landen komen woensdag opnieuw in actie in de Nations League. Polen krijgt bezoek van Bosnië-Herzegovina, terwijl koploper Italië thuis tegen Nederland speelt.

UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Nederland
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Polen
6
2
1
3
6-6
0
7
4
Bosnië-Herzegovina
6
0
2
4
3-11
-8
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Polen
Meer over Polen
Meer Italië
Meer over Italië
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.