Italië moet tegen Nederland direct in de achtervolging

Reacties

Nederland heeft met zijn overwinning op Polen direct een voorsprong genomen in Groep 1 van de Nations League A. Italië en Bosnië-Herzegovina gingen immers in evenwicht uit elkaar.

Italië moet tegen Nederland direct in de achtervolging
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 1
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina

Italië begon verrassend zonder Ciro Immobile, de man van 36 competitietreffers in het afgelopen seizoen en de winnaar van de Europese Gouden Schoen. Andrea Belotti kreeg de voorkeur boven de topschutter van Lazio en vanaf de kant zag Immobile dat Italië het lastig had in de eerste helft. Er waren wel wat mogelijkheden, maar Bosnië verdedigde goed en gaf niet bijster veel weg.

In de tweede helft raakten beide ploegen de paal (Armin Hodzic namens Bosnië en Lorenzo Insigne namens Italië), voordat de gasten op voorsprong kwamen. Edin Dzeko stond op de juiste plek om uit een verlengde corner binnen te schieten. Italië moest in de achtervolging en vond de gelijkmaker met enig fortuin, toen een schot van Stefano Sensi van richting werd veranderd. Doelman Ibrahim Sehic stond daardoor op het verkeerde been.

Italië wilde na deze treffer meer en Immobile werd als invaller binnen de lijnen gebracht. Hij slaagde er echter niet in om te scoren en dus heeft Italië al twee punten minder dan Nederland. Maandag komt de ploeg van bondscoach Roberto Mancini op bezoek in de Johan Cruijff Arena.

Nederland
Nederland
0 - 1
Italië
Italië
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.