Opsteker Koeman: herstelde De Ligt klaar voor rentree bij Juventus

Reacties

Matthijs de Ligt is opgenomen in de wedstrijdselectie van Juventus voor de clash met AC Milan. Dat betekent dat de Oranje-international ook weer speelklaar is voor de komende interlandperiode.

Opsteker Koeman: herstelde De Ligt klaar voor rentree bij Juventus
© Pro Shots

De Ligt moest deze week herstellen van een enkelblessure. Hij had zijn linkerenkel licht verstuikt in de derby tegen Torino waarin hij vorige week zaterdag uitgroeide tot matchwinner. De aanwinst miste daardoor de Champions League-wedstrijd tegen Lokomotiv Moskou, die door Juventus met 1-2 werd gewonnen.

De blessure van de twintigjarige verdediger leek direct al niet heel ernstig en dat is nu indirect bevestigd met de plek voor De Ligt in de selectie voor het duel van zondagavond. Juventus neemt het om 20.45 uur in eigen huis op tegen de gevallen topclub uit Milaan. Bij een zege neemt De Oude Dame de koppositie weer over van Internazionale.

Oranje
De Ligt was een van de spelers die niet okselfris was op het moment van het bekendmaken van de nieuwe Oranje-selectie. PSV'ers Donyell Malen en Steven Bergwijn waren al niet beschikbaar voor Ronald Koeman en er waren ook zorgen over de fitheid van Memphis Depay, die midweeks bij Olympique Lyon uitviel met een hamstringblessure.

Vanaf begin komende week werkt Oranje toe naar de laatste wedstrijden in de EK-kwalificatiereeks. Eerst volgt een duel met Noord-Ierland, daarna is Estland de tegenstander.

Bekijk hieronder de volledige Oranje-selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.