Opgeluchte Memphis prijst slimmer Lyon

Reacties

Bij Memphis Depay overheerst opluchting na de bevrijdende zege van Olympique Lyon bij RB Leipzig in de Champions League. De steraanvaller vindt dat de Franse ploeg slim heeft ingespeeld op de kwaliteiten van de tegenstander en is blij met zijn hoofdrol.

Opgeluchte Memphis prijst slimmer Lyon
© Pro Shots

Bij Lyon was het al een tijdje crisis door de zeven wedstrijden op rij zonder overwinning. Daarom was het logisch dat de verwachtingen van de buitenwereld laag waren voor het uitduel met Leipzig. Memphis nam zijn ploeg bij de hand, cijferde zich defensief vaak weg en was beslissend met de 0-1. Martin Terrier bepaalde de eindstand op 0-2, waardoor Lyon met vier punten voorlopig tweede staat in Groep G van de Champions League.

Tegen de UEFA geeft Memphis na afloop toe dat Lyon snakte naar dit succes: 'We hunkerden naar deze zege. De teamspirit heeft ons dit opgeleverd. Uit tegen Leipzig spelen is lastig. Ze hebben veel creatieve spelers, maar we hielden het compact en scoorden gelukkig vroeg.'

In de Franse competitie ging het bij Lyon defensief nog vaak mis in de voorbije speelrondes. Bovendien was er geen duidelijk speelplan van de nieuwe trainer Sylvinho te herkennen. Volgens Memphis is tegen Leipzig minder naïef omgesprongen met de dreiging: 'We wilden ze wel onder druk zetten, maar als dat niet lukte dan zakten we ook terug. Vandaag deden we het echt slim. Dit heeft ook te maken met de ervaring van sommige jongens.'

Sylvinho heeft met de zege in ieder geval ook tijd gewonnen. In de Franse competitie moet de weg omhoog snel ingeslagen worden. Lyon staat na acht speelrondes elfde en het gat met de nummer negentien is maar één punt. Zondag wacht de altijd beladen uitwedstrijd tegen Saint-Étienne. 'We zijn nog een erg nieuw team, met ook een nieuwe staf en een nieuwe coach. Vandaag hebben we ons goed laten zien en op deze zege moeten we voortborduren. Ik ben erg trots op de jongens', sluit Memphis af.

Bekijk hier al onze video's
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.