Memphis weer goud waard voor Lyon, wraak voor Zenit

Memphis Depay heeft Olympique Lyon woensdagavond een zeer welkome zege bezorgd op bezoek bij RB Leipzig. De andere wedstrijd in Groep G werd gewonnen door Zenit Sint-Petersburg.

RB Leipzig
RB Leipzig
0 - 2
Olympique Lyonnais

Olympique Lyon begon de Champions League twee weken geleden enigszins teleurstellend met een remise in eigen huis tegen Zenit. Memphis maakte toen met een rake penalty het enige doelpunt voor de Fransen en was ook in Leipzig trefzeker. De Oranje-international dankte die treffer wel aan zeldzaam gestuntel achterin bij de Duitsers. Houssem Aouar profiteerde en bediende Memphis, die de bal onder doelman Péter Gulácsi door schoof: 0-1.

Het had een wake-up-call moeten zijn voor Leipzig, maar twintig minuten na rust ging de Duitse defensie weer hopeloos in de fout. Na voorbereidend werk van Memphis en gepruts van ditmaal Nordi Mukiele stond Martin Terrier plotseling oog in oog met Gulácsi. De Fransman omspeelde de keeper en schoof de 0-2 binnen. De zege was daarmee binnen voor de bezoekers.

Zenit Sint-Petersburg
3 - 1
Benfica
Benfica

De confrontatie met Benfica betekende voor Zenit de eerste thuiswedstrijd in de Champions League sinds het seizoen 2015/16, destijds werden de Russen in de achtste finale uitgeschakeld door... Benfica. De gastheren hadden dus iets recht te zetten en kregen in de 22ste minuut een cadeautje. Magomed Ozdoev ontfutselde de Portugese defensie de bal en stelde Artem Dzyuba in staat de score te openen: 1-0.

In de zeventigste minuut werd het nog mooier voor Zenit. De van Vitesse overgekomen Vyacheslav Karavaev speelde daarbij een hoofdrol. De Rus stond net twee minuten in het veld toen hij er aan de rechterkant vandoor kon. Na een lange sprint gaf hij de bal laag voor, waarna Rúben Dias hem in eigen doel werkte: 2-0. Sardar Azmoun maakte er in de 78ste minuut zelfs nog 3-0 van. De tegentreffer van Raúl de Tomás kwam te laat voor de Portugezen.