'Ook Van Gaal zal kijken hoe Gakpo zich houdt tegen Arsenal'

Reacties

Het tweeluik van PSV met Arsenal wordt voor één iemand in het bijzonder een belangrijke test. Volgens Wim Kieft kan Cody Gakpo zich in die duels laten zien aan de bondscoach.

'Ook Van Gaal zal kijken hoe Gakpo zich houdt tegen Arsenal'
PSV
PSV
5 - 0
FC Zürich
FC Zürich

Kieft schoof donderdagavond aan bij Veronica, om het Europa League-duel van PSV met FC Zürich van een analyse te voorzien. De Eindhovenaren kenden net als in het uitduel een gemakkelijk avondje. Na de 1-5 zege in Zwitserland werd in het Philips stadion met 5-0 gewonnen. Gakpo tekende bij de 3-0 van Ibrahim Sangaré voor de assist, waarna hij rust kreeg in de tweede helft.

Voor PSV wacht immers een loodzwaar programma. In die volle weken wacht in Groep A van de Europa League twee keer Arsenal als tegenstander. De Londenaren staan in de poule twee punten boven PSV, dat op zijn beurt maar drie punten boven FK Bodø/Glimt staat. Omdat Zürich nog zonder punten is, is PSV wel al zeker van overwintering in de Conference League.

Kieft kijkt uit naar de duels met Arsenal en gaat vooral op Gakpo letten. 'Hij heeft speciale kwaliteiten. In het begin van het seizoen, met al die transferperikelen, stelde hij in de grote wedstrijden een beetje teleur. Maar hij is ook nog hartstikke jong. Het is een proces om ook in de grote wedstrijden te kunnen pieken. Hij komt daar langzaam weer. Daarom wordt het zo interessant om te zien hoe hij het tegen Arsenal gaat doen. Ook met het oog op het WK.'

Volgens de voormalige PSV-spits is Gakpo wel zeker van een plek in de WK-selectie, maar kan hij met goede prestaties tegen Arsenal ook tonen in de basiself van Oranje te horen. 'Van Gaal zal kijken hoe hij zich in dit soort wedstrijden houdt. Er is op het middenveld of voorin nog wel een plekje vrij.'

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis een COPA Holland shirt en de WK-special (t.w.v. €69,94)..

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO

Lees hier meer over het seizoen van Gakpo. 

Arsenal
Arsenal
1 - 0
PSV
PSV
UEFA Europa League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
5
0
1
8-3
+5
15
2
PSV
6
4
1
1
15-4
+11
13
3
FK Bodø/Glimt
6
1
1
4
5-10
-5
4
4
FC Zürich
6
1
0
5
5-16
-11
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.