Ook op zijn 35ste is Ronaldo niet te stoppen: 'Als Cristiano bloed ruikt...'

Reacties

Ook op zijn 35ste blijft Cristiano Ronaldo de records aaneen rijgen. De Portugese vedette van Juventus is ook in de herfst van zijn carrière nog van wereldklasse, stelde trainer Maurizio Sarri na de topper tegen Lazio.

Ook op zijn 35ste is Ronaldo niet te stoppen: 'Als Cristiano bloed ruikt...'
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 1
Lazio
Lazio

Ronaldo was daarin beslissend door zijn 29ste en 30ste Serie A-doelpunt van het seizoen te maken. Daarmee is de Portugees nu niet alleen gedeeld topscorer met Lazio-spits Ciro Immobile, hij is ook de eerste Juventus-speler sinds de jaren vijftig die minstens dertig competitiegoals maakte in één seizoen én de eerste speler die vijftig keer scoorde in de Premier League, La Liga én de Serie A.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het leidde tot een lofzang van Sarri. 'Als Cristiano bloed ruikt... Hij is uitzonderlijk, omdat hij zo snel herstelt tussen de wedstrijden in. Dat ligt niet alleen in zijn fysiek, maar is ook een mentale kwestie', zei de trainer tegen Sky Sport Italia. 'Hij zou iemand kunnen zijn die enorm veel energie verbruikt in elke wedstrijd, maar hij herstelt elke keer weer en is zowel in zijn hoofd als met zijn benen van wereldklasse.'

Lewandowski & Higuaín
Ronaldo heeft nu nog vier goals nodig om Robert Lewandowski van de troon te stoten in het Gouden Schoen-klasssement en kan in de laatste vier duels van de Serie A ook nog een gooi doen naar het record van Gonzalo Higuaín (36 goals voor Napoli). Sarri zou er niet van opkijken. 'Als hij zijn zinnen ergens op heeft gezet, is hij heel moeilijk te stoppen. We zullen zien of we hem rust geven, maar in deze vorm heeft hij dat misschien niet nodig.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zelf zegt Ronaldo dat het hem niet zozeer gaat om die individuele prijzen, maar om de titels die hij met zijn club wint. 'Records zijn altijd belangrijk, maar het belangrijkste is dat de ploeg wint. We zijn een fenomenaal team en hebben dat vandaag weer laten', aldus de man die ook nog even voormalig AC Milan-spits Andriy Shevchenko aftroefde als de man die het snelst zijn vijftigste Serie A-goal maakte (61 duels om 68 duels).

Die prestatie, samen met het feit dat Juventus de titel met acht punten voorsprong nu echt niet meer kan ontgaan, zorgt ervoor dat Ronaldo dinsdagochtend op alle voorpagina's van de grote Italiaanse sportkranten staan. CR9, kopt La Gazzetta dello Sport, verwijzend naar de negende Scudetto op rij die Juventus kan veiligstellen. De Wet van Ronaldo, opent Corriere dello Sport. En Tuttosport stelt dat CR7 de titelrace heeft bezegeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.