Treffer Immobile smet op Ronaldo-avond Juventus

Reacties

Juventus heeft na een reeks van mindere resultaten een grote stap gezet op weg naar de Italiaanse titel. Voor Cristiano Ronaldo lonken na zijn succes tegen Lazio ook nog persoonlijke prijzen.

Treffer Immobile smet op Ronaldo-avond Juventus
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 1
Lazio
Lazio

Door aanhoudend puntenverlies sinds de herstart had het door blessures geplaagde Lazio de status van voornaamste achtervolger moeten opgeven. De Romeinen zagen de minimale achterstand op koploper Juventus oplopen en werden daarbij voorbijgestreefd door Internazionale en Atalanta Bergamo.

De andere kant van de Romeinse medaille van de blessuregolf was er voor Djavan Anderson. De 25-jarige Amsterdammer kreeg na vier (korte) invalbeurten tegen Juventus voor het eerst de kans zich vanaf de aftrap te laten zien. Halverwege de eerste helft stond hij met een individuele actie aan de basis van een kans voor Lazio.

De flankspeler kon niet voorkomen dat Juventus het betere van het spel had en ook de meeste aanspraak maakte op een eerste goal. Zo kopte Alex Sandro na minder dan een kwartier op de paal. Dat deed hij na een voorzet van Matthijs de Ligt, die ondanks zijn schouderproblemen aan de aftrap was gekomen.

Aan de andere kant zag Ciro Immobile hoe het aluminium hem zijn dertigste doelpunt van het seizoen. De spits van Lazio moest na rust op meer fronten slikken. In de strijd om de Italiaanse topscorertitel moest hij zijn koppositie delen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ronaldo kwam in de 51ste minuut langszij. De Portugees verzilverde een strafschop, die op advies van de VAR was toegekend na hands van Bastos. Drie minuten later beslechtte hij de wedstrijd in het voordeel van De Oude Dame door van dichtbij de bal in het Romeinse doel te schuiven. Paulo Dybala had hem na knullig balverlies rond de middenlijn deze niet te missen kans geboden.

Ronaldo bereikte door de productie een mijlpaal. De Portugees werd de eerste speler die zowel in de Serie A als in de Premier League en in La Liga vijftig keer heeft gescoord. De treffer van Immobile, die scoorde uit een strafschop na een fout van Leonardo Bonucci en zo zorgde voor nog wat spanning in de slotfase, was een smet op de avond van de Portugees. Want daardoor kwam hij weer naast Ronaldo in de jacht op de Italiaanse topscorertitel. Voor CR7 is er nog een andere prijs in het vizier gekomen; de Gouden Schoen. Nog vier doelpunten staat hij achter koploper en Bayern-spits Robert Lewandowski.

De persoonlijke prijzen voor Ronaldo komen bovenop de prijzen met Juventus, dat met de overwinning een grote stap zette op weg naar de volgende Italiaanse titel. De voorsprong op nummer twee Inter is gegroeid tot acht punten met nog vier duels te gaan.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.