Juve neemt twijfels over De Ligt weg richting topper tegen Lazio

Reacties

Matthijs de Ligt zit ondanks twijfels van trainer Maurizio Sarri over zijn meespelen gewoon bij de wedstrijdselectie van Juventus voor de topper van maandagavond tegen Lazio.

Juve neemt twijfels over De Ligt weg richting topper tegen Lazio
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 1
Lazio
Lazio

Sarri vertelde zondag tijdens zijn persconferentie nog dat De Ligt apart van de groep had getraind en dat het afwachten was hoe hij reageerde op die belasting. De twintigjarige verdediger kampt al sinds november met schouderklachten. Tegen Sassuolo (3-3) had De Ligt weer last van het gewricht en ging hij meerdere keren naar de kant. Tegen Atalanta Bergamo liet hij zich ook behandelen (foto).

Volgens Tuttosport verbijt De Ligt de pijn totdat het seizoen van Juventus ten einde is. De Oranje-international heeft besloten de noodzakelijke schouderoperatie voor zich uit te schuiven, zo meldt de sportkrant uit Turijn. Sarri heeft maar weinig alternatieven, omdat Giorgio Chiellini (die tegen Lazio ontbreekt) en Merih Demiral er lang uit zijn geweest door blessures en Daniele Rugani niet voldoet.

Juventus heeft in de Serie A nog vijf wedstrijden te gaan, maar is al vrijwel zeker van het prolongeren van de landstitel door de ruimte voorsprong op Internazionale. In augustus speelt De Oude Dame de return van de achtste finale in de Champions League tegen Olympique Lyon, waarin het een 1-0 achterstand moet goedmaken om mee te doen aan de Final Eight in Lissabon.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.