'Kampioen' Ronaldo ruikt nóg twee prijzen: Capocannoniere en Gouden Schoen

Reacties

De scoringsdrift van Cristiano Ronaldo heeft nieuw leven geblazen in de strijd om de Capocannoniere. De stilgevallen goalgetter Ciro Immobile heeft nog een kleine voorsprong over.

'Kampioen' Ronaldo ruikt nóg twee prijzen: Capocannoniere en Gouden Schoen
© Pro Shots

Immobile stevende onbedreigd af op de Italiaanse topscorerstitel met 25 goals in zijn eerste 22 competitieduels. Inmiddels voelt hij de hete adem in zijn nek van Ronaldo, enerzijds door de scoringsdrift van de Juventus-aanvaller en anderzijds door de improductiviteit van de Lazio-spits. De Italiaan heeft nog maar één doelpunt voorsprong op de Portugees, die zaterdag weer twee goals aan zijn totaal toevoegde.

Het minimale verschil zorgt voor een spanning die er al jaren niet meer was in de Serie A. Sinds de jaren vijftig was er geen situatie meer met twee spitsen in de Italiaanse competitie met minimaal 28 treffers op hun naam na 32 speelrondes.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De eerzuchtige Ronaldo zal ongetwijfeld extra gemotiveerd raken nu de topscorerstitel binnen bereik is gekomen. 'Hij is een kampioen met zijn voeten en zijn hoofd', zei Juventus-trainer Maurizio Sarri over zijn Portugese ster. 'Hij kan op een ongelooflijk manier omgaan met de druk op zijn schouders.'

Bij Immobile is juist de druk van zijn gebrek aan doelpunten voelbaar. De improductiviteit leidt tot nare reacties van Lazio-fans op sociale media aan het adres van zijn familie. 'Sommigen zijn waarschijnlijk kort van memorie', zegt de spits op Instagram. 'Ik vraag daarom mijn familie met rust te laten. Als je iets naars of beledigends wil schrijven, doe het dan direct aan mij. Mijn familie heeft er niets mee te maken.'

Immobile en Ronaldo maken ook nog aanspraak op de Gouden Schoen. In dat klassement is Robert Lewandowski nog de koploper. De Poolse Bayern-topschutter is uitgespeeld, waar in de Serie A nog zes duels op het programma staan.

Klassement Gouden Schoen

Speler Club Goals Punten
1. Robert Lewandowski* Bayern München 34 68
2. Ciro Immobile Lazio 29 58
3. Timo Werner* RB Leipzig 28 56
3. Cristiano Ronaldo Juventus 28 56
5. Erling Haaland* Salzburg/Dortmund 29 50

* = seizoen afgelopen

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Cristiano Ronaldo
Meer over Cristiano Ronaldo
Meer C. Immobile
Meer over C. Immobile
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.