Stunt Atalanta blijft uit door veelbesproken penalty's Juventus

Reacties

Juventus heeft de zegereeks van Atalanta Bergamo een halt toegeroepen. Twee goedkope strafschoppen boden uitkomst voor De Oude Dame.

Stunt Atalanta blijft uit door veelbesproken penalty's Juventus
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 2
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Gezien de verhoudingen in de Serie A was Juventus de favoriet, maar Atalanta Bergamo kwam als de te kloppen ploeg naar Turijn. Sinds de nederlaag van 20 januari tegen SPAL werd in de Italiaanse competitie tien keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld. La Dea heeft zich ontpopt tot een succesvolle smaakmaker met meer dan honderd treffers als ondersteunend bewijs.

De ploeg van Gian Piero Gasperini, die Robin Gosens in de warming-up zag afhaken met een spierblessure, had zaterdag de kans de status te bevestigen in de slag met koploper Juventus. Voor De Oude Dame was er extra reden om goed voor de dag te komen. Het zinde op wraak na de uitglijder bij AC Milan, waar zonder de geschorsten Matthijs de Ligt en Paulo Dybala op pijnlijke wijze was verloren.

Maar ook met deze twee vaste waardes terug in de basis bleek Juventus niet bij machte zand in de soepel lopende Atalanta-machine te strooien. Na een kwartier ondervond De Ligt aan den lijve de kracht van de gasten uit Bergamo. Hij werd op de rand van het strafschopgebied door Alejandro Gómez op het verkeerde been gezet, waarna de Argentijnse dribbelaar met een steekpass Duván Zapata vrijspeelde; 0-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De voorsprong kwam Atalanta meer dan toe getuige de durf en het overwicht in Turijn. Juventus werd gedwongen tot de onderschikte rol. Pas op weg naar de rust liet De Oude Dame wat tekenen van herstel zien. Die lijn werd in de tweede helft doorgezet.

De Turijnse gelijkmaker in de 55ste minuut was niet het gevolg van een uitgespeelde aanval. Dybala schoot tegen Marten de Roon aan, waarbij de bal de arm van de Oranje-international raakte. Scheidsrechter Piero Giacomelli was onverbiddelijk, waarna de tot dan toe onzichtbare Cristiano Ronaldo vanaf de stip voor de 1-1 tekende.

Het kostte Atalanta tijd om zich te herstellen van deze tegenvaller. In de tachtigste minuut bracht Ruslan Malinovskyi met een uithaal met rechts de beloning voor de durf op bezoek bij koploper Juventus; 1-2. Maar kort voor tijd sloeg het noodlot andermaal toe voor Atalanta. Dit keer was het Luis Muriel die de bal op zijn arm kreeg, waarna Ronaldo met zijn tweede strafschop een tweede nederlaag op rij voor Juventus voorkwam. Ongetwijfeld zal het de komende dagen weer veel gaan over de handsregel, nu de beslissingen van de arbitrage zo'n stempel hebben gedrukt op deze topper.

Door het resultaat kan Juventus een voorschot nemen op de Scudetto. Atalanta blijft steken op de derde plaats achter het weer morsende Lazio op negen punten van koploper Juventus.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.