Lazio is het helemaal kwijt en moet vrezen voor tweede plaats

Lazio is voor de derde keer op rij onderuit gegaan in de Serie A en lijkt de titelaspiraties in de ijskast te moeten zetten.

Lazio
1 - 2
Sassuolo
Sassuolo

Als er één club slecht uit de coronabreak is gekomen, is het Lazio wel. De ploeg van Simone Inzaghi was bezig aan een geweldig seizoen en liet de fans dromen van het kampioenschap. Na 26 wedstrijden was de achterstand op koploper Juventus slechts één punt. Maar toen werd de Serie A vanwege het coronavirus stilgelegd. Lazio was na de hervatting geen schim meer van de ploeg van vóór de break. Na de 3-2 nederlaag bij Atalanta Bergamo werd weliswaar nog gewonnen van Fiorentina (2-1) en Torino (1-2), maar daarna ging het helemaal mis. Op eigen veld gingen de Romeinen met 0-3 onderuit tegen AC Milan, terwijl degradatiekandidaat Lecce afgelopen dinsdag met 2-1 te sterk was.

Tegen Sassuolo kreeg Lazio snel weer een herkansing, maar al na negen minuten lag de bal in het net. Giacomo Raspadori leek de bezoekers op voorsprong te zetten, maar na raadpleging van de VAR werd het doelpunt afgekeurd. De thuisclub kwam drie minuten later opnieuw goed weg toen een schot van Filip Djuricic (ex-SC Heerenveen) tegen de lat belandde. Na ruim een half uur zat het Lazio mee toen Luis Alberto uit de kluts voor 1-0 zorgde. De voorsprong was volledig tegen de verhouding in, maar zeven minuten na rust had Sassuolo deze weggepoetst. Raspadori luisterde zijn basisdebuut op met de 1-1. Na ruim een uur waren de bezoekers via eerst Mert Müldür en daarna Djuricic dicht bij een voorsprong.

De ploeg van Inzaghi, die Bobby Adekanye nog liet invallen en Djavan Anderson op de bank hield, was in de tweede helft alleen gevaarlijk middels een afstandschot van topscorer Ciro Immobile, terwijl Bastos nog over kopte. Grote delen van de wedstrijd was het echter Sassuolo dat de dienst uitmaakte in het lege Stadio Olimpico en in de extra speeltijd werd het nog 1-2 door een rake kopbal van Francesco Caputo. Door de nederlaag blijft Lazio steken op 68 punten uit 32 duels, waardoor Juventus zaterdag een gat kan slaan van tien punten. Maar dan moet de koploper thuis wel winnen van nummer drie Atalanta Bergamo, dat juist Lazio kan passeren op de ranglijst.