Lange schorsing dreigt voor talentvolle Traoré-broers door nepvader

Hamed en Amad Traoré dreigen voor lange tijd te worden verbannen van het voetbalveld. De twee grote beloftes in de Serie A zouden een valse identiteit hebben aangenomen.

Lange schorsing dreigt voor talentvolle Traoré-broers door nepvader
© Pro Shots

Volgens La Repubblica is de aanklager in Parma een onderzoek begonnen naar vijf Ivorianen, die illegale hulp hebben geboden bij immigratie. Een van de verdachten is Hamed Mamadou Traoré, die zich voordeed als vader van Hamed en Amad om die twee aan een verblijfvergunning te helpen. Bly Blaise Tehe wordt verdacht van het illegaal Italië inbrengen van vijf Ivoriaanse beloftes, onder wie de broers Traoré.

Hamed (20) en Amad (18), die uitkomen voor respectievelijk Sassuolo en Atalanta Bergamo, zijn zelf geen verdachten in de zaak. Maar hen hangt wel een zware straf boven het hoofd omdat ze medeplichtig zijn.

De zaak roept herinneringen op aan Eriberto, die later speelde onder zijn echte naam Luciano Siqueira. De Braziliaan, die speelde voor Chievo en Internazionale, bleek vier jaar ouder dan hij aanvankelijk claimde te zijn. De aanvaller kreeg in 2002 een schorsing van zes maanden voor het aannemen van een andere (valse) identiteit.

Spelersprofiel

A. Diallo


Geboortedatum:
11 juli 2002
Leeftijd:
21
Geboorteplaats:
Abidjan
Nationaliteit
Ivoorkust
Lengte:
1,73 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
Manchester United

Spelersprofiel

H. Traorè


Geboortedatum:
16 februari 2000
Leeftijd:
24
Nationaliteit
Ivoorkust
Lengte:
1,84 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Napoli
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen