Langere schorsing voor Luciano, alias Eriberto

Het beroep dat Luciano Siqiera de Oliveira- alias Eriberto - aantekende tegen zijn schorsing voor zeven maanden, heeft hem geen goed gedaan. De beroepcommissie was niet onder de indruk van het verweer van de Chievo-middenvelder en verlengde zijn schorsing tot negen maanden. Vanaf 31 mei 2003 mag hij weer spelen.

Luciano (26) dankt de schorsing aan zijn bekentenis dat hij de naam (Eriberto) en leeftijd (22) had geleend van een Braziliaanse boer om in aanmerking te komen voor een testwedstrijd bij Palmeiras. De Braziliaanse club raakte overtuigd van de kwaliteiten van 'Eriberto' en via Palmeiras en Bologna kwam hij terecht bij Chievo, waarmee hij promoveerde naar de Serie A en vorig seizoen stuntte.

Chievo en Luciano hebben al aangegeven zich niet neer te leggen bij de schorsing en de boete van 150 duizend euro. Zij denken bij de hoogste instantie van het Italiaans Olympisch Comité alsnog strafvermindering te krijgen. In vergelijkbare gevallen met paspoortfraude waren de straffen namelijk aanzienlijk lager.

Bekijk hier al onze video's