AC Milan heeft na Lazio ook Juventus een tik uitgedeeld in de titelstrijd. Dankzij een bizarre comeback voorkwamen de Rossoneri dat de Serie A al zo goed als beslist was.

AC Milan
4 - 2
Juventus
Juventus

Zonder de geschorste Matthijs de Ligt leek er acht minuten na rust geen vuiltje aan de lucht voor Juventus, dat in vroeg in de tweede helft de wedstrijd in zijn voordeel leek te beslissen. Adrien Rabiot schoot in de 47ste minuut van afstand de openingstreffer binnen en zes minuten later profiteerde Cristiano Ronaldo van miscommunicatie tussen Simon Kjaer en Alessio Romagnoli, waarna hij koel de 0-2 maakte.

In de eerste helft deden beide ploegen weinig voor elkaar onder, kansen waren er ook nauwelijks. Op slag van rust scoorde Zlatan Ibrahimovic wel, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. De spits speelde in de periode 2004-06 voor Juventus en liet op 38-jarige leeftijd zien nog altijd erg belangrijk te zijn, want in de 62ste minuut benutte hij een strafschop en dat bleek de aanzet voor een bizarre comeback.

Blijdschap bij Juventus na de 0-2 van Cristiano Ronaldo.

Vijf minuten na de aansluitingstreffer van Ibrahmimovic had Milan de wedstrijd helemaal op zijn kop gezet. Op aangeven van Ibrahimovic schoot Franck Kessié in de 66ste minuut via Danilo raak en weer een minuut later stond het 3-2 door een doelpunt van Rafael Leão, die Wojciech Szczesny in de korte hoek verraste. De verdediging zonder De Ligt piepte en kraakte en kreeg zelfs nog een vierde doelpunt tegen. Ante Rebic bepaalde de eindstand tien minuten voor tijd op 4-2. De laatste keer dat Juventus vier doelpunten incasseerde was tijdens de Champions League-finale van 2017. Mede dankzij twee treffers van Cristiano Ronaldo werd het toen in Cardiff 1-4 voor Real Madrid.

Ondankse de nederlaag blijft Juventus koploper van de Serie A. Aangezien nummer twee Lazio eerder deze dinsdagavond met 2-1 verloor bij Lecce blijft het verschil tussen beide clubs zeven punten. Zaterdag wacht voor Juventus, waar De Ligt dat weer kan spelen, een thuiswedstrijd tegen nummer vier Atalanta Bergamo. AC Milan klimt door de overwinning naar de vijfde plaats, maar AS Roma en Napoli kunnen woensdag passeren.