Lazio blameert zich tegen Lecce en rolt rode loper uit voor Juventus

Lazio is het helemaal kwijt. De ploeg van trainer Simone Inzaghi verloor ook bij Lecce en lijkt het kampioenschap definitief te kunnen vergeten.

Lecce
Lecce
2 - 1
Lazio
Lazio

De laatste zes duels van Lecce, waarvan vier na de coronabreak, gingen allemaal verloren en dus leek de ploeg van trainer Fabio Liverani de ideale tegenstander voor Lazio, dat afgelopen zaterdag op eigen veld hard onderuit ging tegen AC Milan: 0-3. De club uit Rome kon toen niet beschikken over topscorer Ciro Immobile en collega-aanvaller Felipe Caicedo, die beiden geschorst waren.

Dinsdag waren zij er wel weer bij, maar dit keer bleken Joaquín Correa en Sergej Milinkovic-Savic niet fit genoeg om te starten. De laatste begon op de bank en zag vanaf daar dat Marco Mancosu al in de tweede minuut met een geweldig schot van afstand doel trof. De middenvelder had de bal echter met de hand meegekregen, waardoor scheidsrechter Fabio Maresca na raadpleging van de VAR besloot de treffer te annuleren.

Niet veel later was het aan de andere kant wél raak. Na een fout van doelman Gabriel opende Caicedo de score in Stadio Via del Mare. Het doelpunt gaf Lazio geen vleugels, want al snel werden de bezoekers weer vastgezet door Lecce. Khouma Babacar zorgde na een half uur voor de verdiende gelijkmaker door een voorzet van Filippo Falco binnen te koppen. Op slag van rust had Mancosu Lecce op voorsprong moeten zetten, maar heel knullig schoot hij een penalty over.

Kort ná rust was het alsnog raak via Fabio Lucioni, die een hoekschop van Riccardo Saponara binnenkopte. Lazio had nog genoeg tijd om de wedstrijd om te draaien, maar de ploeg van rainer Simone Inzaghi slaagde daar niet in. Bobby Adekanye was nog het dichtst bij de gelijkmaker. De Nederlander kwam in de 85ste minuut binnen de lijnen en met zijn eerste balcontact dwong hij Gabriel tot een geweldige redding. Lazio eindigde de wedstrijd nog met tien man na een rode kaart de extra speeltijd voor Patric vanwege bijten. In de negende minuut van de extra speeltijd was ook Milinkovic-Savic met een kopbal nog dicht bij 2-2, maar Gabriel redde opnieuw uitstekend.

Het bleef uiteindelijk 2-1, waardoor Lazio voor de tweede wedstrijd op rij verloor. De Romeinen hebben 68 punten uit 31 duels en kijken later op de dinsdag mogelijk tegen een achterstand van tien punten op Juventus aan als de koploper weet te winnen bij AC Milan.