Flets Roma zet Champions League-plek op het spel met averij aan zee

Reacties

Lecce heeft AS Roma maandagavond in bedwang gehouden. In Stadio Via del Mare viel, nadat een aangenaam lentezonnetje had plaatsgemaakt voor duisternis, geen doelpunt te zien. De Romeinen zetten hun Champions League-startbewijs op het spel.

Flets Roma zet Champions League-plek op het spel met averij aan zee
© Pro Shots
Lecce
Lecce
0 - 0
AS Roma
AS Roma

Trainer Daniele De Rossi liet Rick Karsdorp starten, Dean Huijsen kwam bij het begin van de tweede helft in de ploeg. In de 45 minuten die tot dan toe waren afgewerkt, had Lecce het betere van het spel, maar Nicola Zalewski was het dichtst bij een doelpunt. Van een paar meter afstand miste hij de kans op 0-1. Ook Angeliño zag nog kans een beste kans om zeep te helpen voor het tijd was voor de thee.

Het schitterende, oude stadionnetje in het zuidoosten van Italië zag in de tweede helft ook weinig spektakel. Beide ploegen kregen één of twee kansen om te scoren, maar gingen daar niet zorgvuldig mee om. Lecce had veel minder balbezit, maar was wel veel regelmatiger gevaarlijk dan de ronduit fletse tegenstander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Roma neemt een punt mee naar de hoofdstad, en weet dat het daarmee niet genoeg heeft om de kansen op Champions League-kwalificatie op peil te houden. Ook de vijfde plek in de Serie A is zo goed als zeker genoeg voor het miljardenbal, maar Roma kan die plek verliezen aan Atalanta. Als dat gebeurt, kan Roma zich eventueel nog wel plaatsen door de Europa League te winnen. In de kwartfinale wacht volgende week AC Milan. Lecce kan de remise prima gebruiken in de race richting handhaving – daar doet een heel peloton clubs aan mee.

Overige uitslagen:

Ma 1 apr.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
3
Juventus
34
18
11
5
47-26
+21
65
4
Bologna
35
17
13
5
49-27
+22
64
5
AS Roma
34
17
8
9
61-41
+20
59
6
Atalanta Bergamo
33
17
6
10
61-37
+24
57
* Actueel tot en met 3 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Lecce
Meer over Lecce
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.