Provocaties Roma schieten in verkeerde keelgat bij Lazio: 'Stijlloos'

Reacties

De manier waarop de spelers van AS Roma de overwinning in de Romeinse derby hebben gevierd, schoten na afloop in het verkeerde keelgat bij Ciro Immobile. De aanvoerder van Lazio vond het getuigen van een gebrek aan stijl.

Provocaties Roma schieten in verkeerde keelgat bij Lazio: 'Stijlloos'
© Pro Shots
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Lazio
Lazio

Roma zegevierde in de altijd beladen clash met Lazio door een kopbal van Gianluca Mancini. Na afloop vierde de Italiaanse verdediger de overwinning door te zwaaien met een vlag waarop Anti Lazio stond. Eerder in het duel provoceerde Paulo Dybala de Fransman Matteo Guendouzi al door hem zijn scheenbeschermer te laten zien met daarop een afbeelding van de WK-winst van Argentinië, dat nota bene van Frankrijk won in de WK-finale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Immobile sprak er na afloop in gesprek met DAZN zijn afkeur over uit. 'Het was een beetje chaotisch op het einde. Dit soort dingen gebeuren in een derby, maar je kan een overwinning op verschillende manieren vieren. Sommigen doen met het stijl, anderen hebben die niet. Maar daarover verschillen de meningen', zei de 34-jarige spits van Lazio, dat door de gevoelige nederlaag op de zevende plaats blijft staan in de Serie A.

Mancini zwaaide ook nog met een vlag waarop een rat staat afgebeeld in de Lazio-kleuren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Rossi
Bij Roma waren er complimenten voor trainer Daniele De Rossi, die de ploeg na het ontslag van José Mourinho aan het voetballen heeft gekregen. De clubicoon was te spreken over het optreden van zijn ploeg na het doelpuntloze gelijkspel van afgelopen week tegen Lecce. 'Zo moeten we altijd spelen. Onze instelling was van begin tot eind uitstekend. We hadden de spirit die bij een derby hoort, maar die moeten we altijd hebben.'

Voor De Rossi was het zijn eerste derby als trainer, nadat hij er als speler van Roma al 31 had gespeeld. 'Als trainer is het een beetje anders, omdat je weet dat de druk op de trainer bij een nederlaag groter wordt. Als speler kan je tenminste nog rondrennen, stoom afblazen en iets doen. Als trainer sta je langs de zijlijn. Ik vroeg op een gegeven moment aan de vierde official of de tijd stilstond, want het leek wel een eeuw te duren.'

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
4
Bologna
34
17
12
5
49-27
+22
63
5
AS Roma
34
17
8
9
61-41
+20
59
6
Atalanta Bergamo
33
17
6
10
61-37
+24
57
7
Lazio
34
17
4
13
43-35
+8
55
8
Fiorentina
33
14
8
11
50-37
+13
50
9
Napoli
34
13
11
10
52-43
+9
50
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Lazio
Meer over Lazio
Meer AS Roma
Meer over AS Roma
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.