Lazio wil historie schrijven en profiteren van zwakte Bayern

Reacties

Bayern München moet dinsdag afrekenen met een gretige tegenstander om ook een teleurstellende Champions League-campagne te voorkomen. Lazio trekt ten aanval in Duitsland, als het aan trainer Maurizio Sarri ligt.

Lazio wil historie schrijven en profiteren van zwakte Bayern
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 0
Lazio
Lazio

De druk is groot in München. Nu Bayern voor het eerst in twaalf jaar afstevent op nul prijzen in eigen land, is de Champions League opeens het toernooi geworden waarin gezichtsverlies beperkt kan worden. Maar dan moet Bayern wel afrekenen met Lazio, dat na de 1-0 zege in eigen huis juist met vertrouwen naar Duitsland reist.

Ook Sarri ziet de kwetsbaarheid van Bayern. 'Ik hoop dat we kunnen profiteren van de ruimtes die Bayern ons laat, want normaal gesproken verliezen ze hun balans tijdens de wedstrijd', zei de Italiaan op de persconferentie in aanloop naar de return. In Rome profiteerde Lazio-spits Ciro Immobile vanaf elf meter van een overtreding van Dayot Upamecano, die ook rood kreeg.

Ondanks die voorsprong zal Lazio niet afwachtend spelen, zei Sarri. 'Achterover leunen en honderd minuten verdedigen is een slecht idee. We moeten het lef hebben om vooruit te spelen.' In de heenwedstrijd had Lazio minder balbezit (40 procent) en schoten in totaal, maar wel vier schoten tussen de palen tegenover nul voor Bayern.

Parkeerplaats
Mocht Lazio de kwartfinales bereiken, dan is dat voor het eerst sinds 2000. Toen gingen de Romeinen in een tweede groepsfase (volgens oud concept) door ten koste van onder anderen Feyenoord, ondanks een 1-2 nederlaag en 0-0 gelijkspel tegen de Rotterdammers.

De kans die Lazio krijgt, zegt volgens Sarri iets over de renaissance van het Italiaanse voetbal. 'Het is een moeilijke periode geweest, maar de afgelopen jaren was de Serie A niet bepaald de slechtste competitie. We doen onder voor de Premier League, puur om financiële redenen, maar niet voor andere competities.'

Sarri kreeg op de persconferentie bijval van aanvoerder Immobile. 'Toen ik bij Lazio kwam (in 2016, red.) bestond ons trainingscomplex in feite alleen uit een parkeerplaats. Nu is het totaal getransformeerd. Het is dus een ontwikkeling binnen en buiten de lijnen. Destijds speelden we niet eens in Europa, nu staan we op de drempel van de kwartfinales in de Champions League.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Lazio
Meer over Lazio
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer C. Immobile
Meer over C. Immobile
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.