Lazio-boegbeeld Immobile schiet zichzelf bij de allergrootsten van de Serie A

Ciro Immobile heeft zaterdag een magische mijlpaal bereikt. De spits van Lazio zette zijn ploeg op een 0-2 voorsprong tegen Cagliari en maakte daarmee zijn tweehonderdste doelpunt in de Serie A. Slechts zeven spelers gingen hem in de geschiedenis van de competitie voor.

Cagliari
Cagliari
1 - 3
Lazio
Lazio

Vier van de acht spelers met minstens tweehonderd Serie A-goals achter hun naam komen uit het verre verleden. In dit gezelschap ook de topscorer aller tijden van de competitie, Silvio Piola, met 274 doelpunten achter zijn naam. Ook Gunnar Nordahl (225 goals), Giuseppe Meazza (216 goals) en José Altafini (eveneens 216 goals) zullen veel lezers van dit artikel nooit live hebben zien voetballen.

In deze eeuw bereikten Francesco Totti (250 goals), Antonio Di Natale (209 goals) en Roberto Baggio (205 goals) de bijzondere grens van tweehonderd competitiedoelpunten op het hoogste niveau van Italië. Immobile heeft zich nu in dit illustere gezelschap geschoten. De inmiddels 33-jarige spits van Lazio was vijf minuten na rust trefzeker tegen Cagliari en ging daarmee de boeken in.

Immobile maakte veruit zijn meeste Serie A-doelpunten in het shirt van Lazio: 168 stuks. Verder was hij 27 keer trefzeker namens Torino en vijf keer namens Genoa. In het begin van zijn carrière speelde Immobile ook nog drie competitiewedstrijden voor Juventus, maar daarin scoorde hij niet.

Twaalf minuten na zijn historische treffer werd Immobile zaterdagmiddag naar de kant gehaald. Het stond op dat moment 1-2, maar Felipe Anderson bracht de marge al snel weer terug naar twee: 1-3. Lazio is dankzij deze overwinning weer terug op de zesde plek in de Serie A en heeft maar één punt minder dan de buurman, nummer vijf AS Roma.