Upamecano de schlemiel bij volgende Bayern-nederlaag

Bayern München heeft woensdagavond een nederlaag geslikt tegen Lazio. Door een weggegeven strafschop en een rode kaart werd Dayot Upamecano de schlemiel bij de bezoekende club. Zodoende incasseert Bayern de tweede tik in vier dagen.

Lazio
Lazio
1 - 0
Bayern München

Bij Bayern München kreeg Matthijs de Ligt opnieuw een mentale tik te verwerken. Net als in de topper tegen Bayer Leverkusen (3-0 nederlaag) begon de Nederlander op de bank. Zaterdag kregen Min-Jae Kim, Eric Dier en Dayot Upamecano de voorkeur boven De Ligt. Ditmaal begon Thomas Tuchel met twee centrale verdedigers: de Zuid-Koreaan en de Fransman.

Verder was er wel een basisplek voor Noussair Mazraoui, die op rechtsback stond. De fans in het Stadio Olimpico kregen echter een draak van een eerste helft te zien. Bayern München dicteerde, zoals van tevoren verwacht, het spel, maar kwam nauwelijks tot serieuze kansen. Het eerste gevaar kwam pas na ruim een halfuur, toen Leroy Sané een vrije trap net naast schoot.

De grootste kans was voor Jamal Musiala, die met zijn linker vanuit kansrijke positie over schoot. In de tweede helft greep Upamecano de hoofdrol. Een negatieve, wel te verstaan. De Fransman ging eerst in de fout, waarna Gustav Isaksen één op één met de doelman kon gaan. In die situatie mocht hij Manuel Neuer dankbaar zijn, die hem nog redde, maar even later werd Upamecano alsnog de schlemiel.

Rode kaart
Terwijl de bal al weg was, ging de verdediger in het eigen strafschopgebied vol op de enkel van Isaksen staan. François Letexier twijfelde geen moment, trok een rode kaart en gaf een strafschop. Dat buitenkansje werd twintig minuten voor tijd benut door Ciro Immobile: 1-0.

Om achterin orde op zaken te stellen, kwam De Ligt alsnog binnen de lijnen. Het lukte Bayern ook in de slotfase echter niet om een vuist te maken. Daardoor gaan de Duitsers met een achterstand richting de return en incasseren ze na de titeldomper tegen Leverkusen de volgende tik. Op dinsdag 5 maart valt de beslissing als Lazio op bezoek gaat in München.