Sarri op zijn hoede: 'In de Champions League maken ze geen fouten'

Reacties

Lazio zal woensdag proberen om een goede uitgangspositie te bemachtigen in het tweeluik met Bayern München, waarin de Romeinen trachten om voor het eerst sinds 2000 de poort naar de kwartfinale van de Champions League open te beuken. Coach Maurizio Sarri weet dat het zwaar wordt, maar spoort zijn team ook aan om te genieten.

Sarri op zijn hoede: 'In de Champions League maken ze geen fouten'
© Pro Shots
Lazio
Lazio
1 - 0
Bayern München
Bayern München

'Als we denken dat het onmogelijk is, hebben we al verloren', begon de Italiaan zijn persconferentie. 'We moeten niet vergeten dat we een spel spelen en dat we plezier moeten hebben. Niet door oppervlakkig te zijn, dan is de lol eraf, maar laten we niet vergeten hoe geprivilegieerd we zijn. We zouden ook voetballen als we niet betaald kregen', beweert Sarri. Is het genieten makkelijker in de wetenschap dat dit niet bepaald het sterkste Bayern van de eeuw is?

Sarri heeft ongetwijfeld ook gezien hoe Bayer Leverkusen de Beierse tegenstander zaterdag trakteerde op een ruime nederlaag, maar denkt dat de Bundesliga nog wat anders is dan de Champions League. 'Ik verwacht een sterk Bayern. Dit soort clubs kan slechte dagen hebben in de competitie, maar in de Champions League maken ze geen fouten. Dat is met Real Madrid ook zo, die zijn in de Champions League ook helemaal anders dan in de competitie.'

Wat is de weg naar winst tegen Bayern, ondanks een teleurstellend jaar in de Bundesliga nog wel de favoriet voor dit tweeluik? Sarri: 'We moeten enthousiasme en geloof hebben. We zullen moeilijke momenten kennen, die we moeten zien te doorstaan. Het gaat erom dat we het tegenovergestelde doen van wat we in de Super Cup tegen Internazionale deed', aldus Sarri. Die wedstrijd won Inter vorige maand met 3-0.

Om het geheugen op te frissen: Lazio haalde de achtste finales door beslag te leggen op de tweede plek in een poule met groepswinnaar Atlético Madrid, nummer drie Feyenoord en hekkensluiter Celtic. Bayern München legde beslag op de groepswinst, boven achtereenvolgens FC Kopenhagen, Galatasaray en Manchester United.

Bekijk hier al onze video's
Meer Lazio
Meer over Lazio
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.