Ontketende Memphis wervelt met Lyon langs Nice

Memphis Depay is al weken in topvorm bij Olympique Lyon en benadrukte dat zondag ook tegen OGC Nice nog maar eens. Met twee doelpunten had de Oranje-international een groot aandeel in de 0-5 zege.

Lyon, met behalve Memphis ook Kenny Tete in de basis, begon uitstekend. Al na vijf minuten moest Nice, waar voor Wesley Sneijder zelfs op de bank geen plaats was, de bal uit het doel rapen. Maxwell Cornet gaf laag voor en Memphis werkte de bal vakkundig binnen: 0-1.

Behalve Memphis zit ook Tete uitstekend in zijn vel. De ex-Ajacied heeft de concurrentiestrijd met Rafael gewonnen en had tegen Nice na twintig minuten een uitstekende dribbel en dito voorzet in huis, die door Cornet tegen de touwen werd geschoten. Vervolgens ging het snel in Nice.

Zeven minuten na de goal van Cornet maakte Díaz zijn tiende van het seizoen na een weergaloze pass van toptalent Houssem Aouar, waarna het weer de beurt was aan Memphis. Díaz verspeelde de bal, die met wat fortuin voor de voeten van de linksbuiten kwam. Memphis twijfelde geen moment en schoot vanaf achttien meter knap raak: 0-4.

Het was alweer het achtste doelpunt voor Memphis in dertien Ligue 1-wedstrijden (twee invalbeurten) dit seizoen. Die cijfers bewijzen dat hij uitstekend in vorm is. Het leverde hem twaalf minuten voor tijd een publiekswissel op, al was Memphis daar zelf niet zo gelukkig mee.

In de tweede helft deed Lyon het wat rustiger aan, maar bleef het de beste kansen krijgen. Nice eindigde het duel uiteindelijk met tien man nadat Marlon in de zeventigste minuut zijn tweede gele kaart ontving. Tegen tien man nam invaller Myziane Maolida na een indrukwekkende sprint het slotakkoord voor zijn rekening: 0-5.

Lyon blijft door de ruime overwinning derde in de Ligue 1 en heeft nu net als nummer twee AS Monaco 29 punten, zes minder dan koploper Paris Saint-Germain. Zondagavond om 21.00 uur staat de kraker tussen Monaco en PSG op het programma. Nice staat zeer teleurstellend achttiende.