Memphis weer belangrijk, Klaassen kansloos onderuit

Reacties

Atalanta Bergamo en Olympique Lyon hebben zich donderdagavond geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Dat betekent dat Apollon Limassol is uitgeschakeld, iets dat al langer gold voor Everton.

Memphis weer belangrijk, Klaassen kansloos onderuit

Olympique Lyon - Apollon Limassol 4-0
Met Memphis Depay in de basis en Kenny Tete op de bank kende Lyon een gemakkelijke avond tegen Apollon. Dat was deels ook te danken aan Bruno Vale, de doelman van de Cypriotische club. Vale dacht na een half uur een bal simpel op te vangen, maar hij liet hem onder zijn lichaam door schieten waarna Mouctar Diakhaby de bal in het lege doel tikte: 1-0.

Bij de tweede Franse goal was een belangrijke rol weggelegd voor Memphis. De Oranje-international had na een indrukwekkende sprint een uitstekende voorzet in huis richting Nabil Fekir, wiens volley onhoudbaar was voor Vale. Bij de 3-0 had de keeper weer wel een negatieve hoofdrol. Vale kwam uit, maar was veel te laat en sprintte terug naar zijn doel. De kopbal van Mariano Díaz was hem echter te machtig.

Trainer Bruno Genesio besloot Memphis Depay na de derde goal naar de kant te halen. In de eerste helft was Bertrand Traoré al geblesseerd uitgevallen bij Lyon, dat met elf punten op basis van doelsaldo koploper is van Groep E. De vervanger van Memphis, Myziane Maolida, nam het slotakkoord voor zijn rekening: 4-0.

Everton - Atalanta Bergamo 1-5
Het dolende Everton was al uitgeschakeld en manager David Unsworth gaf daarom wat andere spelers de kans. Davy Klaassen startte bijvoorbeeld in de basis, net als Cuco Martina. Maarten Stekelenburg ontbrak bij Everton, dat uiteindelijk vrij kansloos verloor van het Atalanta van basisspelers Marten de Roon en Hans Hateboer.

Timothy Castagne brak in de dertiende minuut knap door op rechts en gaf laag voor richting Bryan Cristante, die de bal tegen de touwen schoot: 0-1. Diezelfde Cristante was ook de maker van de 0-2 door een corner van Alejandro Gómez binnen te koppen. Gómez had op zijn beurt eerder een strafschop gemist. Invaller Sandro Ramírez deed nog wel iets terug namens de Engelsen met pas zijn eerste officiële doelpunt voor The Toffees.

Op dat moment stond Klaassen al niet meer binnen de lijnen. De Nederlander werd na een teleurstellend optreden na een uur naar de kant gehaald en zag vanaf de bank hoe Atalanta Everton nog veel meer pijn deed. Een fraaie volley van de voor Hateboer ingevallen Robin Gosens (ex-Heracles Almelo) betekende de 1-3, voordat de eveneens ingevallen Andreas Cornelius het met twee doelpunten nog veel pijnlijker maakte: 1-5.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.