Ongelukkige Navas leidt blamage PSG in tegen hekkensluiter

Koploper Paris-Saint Germain heeft vrijdag de derde nederlaag van dit seizoen in de Ligue 1 geleden. De ploeg van Thomas Tuchel ging met 2-1 onderuit op bezoek bij Dijon, tot vrijdagavond nog hekkensluiter.

Dijon
Dijon
2 - 1
PSG
PSG

Net als tijdens het met 4-0 gewonnen duel met Olympique Marseille koos Tuchel uit een voorhoede bestaande uit Kylian Mbappé, Mauro Icardi en Ángel Di María. Het zijn de mannen in vorm in de Parijse hoofstad, want het drietal kan onwaarschijnlijk goede cijfers overleggen. Inter-huurling Icardi scoorde vier keer in zijn laatste drie Ligue 1-wedstrijden, terwijl Di María schitterde als briljante aangever. Mbappé is sinds enkele weken weer volledig wedstrijdfit is en verkeerde sindsdien meteen weer in bloedvorm. Daardoor moest Edinson Cavani, al jarenlang uiterst trefzeker namens de Franse recordkampioen, opnieuw genoegen nemen met een plaats op de bank.

Het waren de mannen in vorm die de ban braken namens PSG, even nadat Dijon-spits Jhonder Cadiz juist de kans had gekregen om de thuisploeg op voorsprong te brengen. Aan de openingstreffer van PSG ging een ijzersterk omschakelmoment na balverlies vooraf. Dijon-verdediger Ecuele Manga leek de bal juist in bezit te hebben, maar na een foutieve balaanname was Di María er als de kippen bij om de weggelopen Mbappé te bedienen. Voor de twintigjarige Parijzenaar was het een koud kunstje om de bal het doel in te wippen: 0-1.

Door een reeks blessurebehandelingen bij beide ploegen bedroeg de extra speeltijd in de eerste helft liefst zes minuten en daarin sloeg Dijon toe. Na een scherpe voorzet leek PSG-goalie Keylor Navas de bal te keren, maar de rebound belandde uitgerekend voor de voeten van Mounir Chouiar, die binnenschoot en met zijn eerste Ligue 1-treffer tekende voor de gelijkmaker. Met een 1-1 tussenstand gingen beide ploegen rusten.

Meteen na de pauze was het opnieuw Dijon dat toesloeg. Aanvaller Cadíz bracht zichzelf na een mooie solo door de PSG-defensie in scoringspositie en besloot maar eens uit te halen. Zijn schot – in de korte hoek – leek gekeerd te kunnen worden door Navas, maar net als bij de 1-1 ging de Costa Ricaan niet vrijuit en werd hij geklopt: 2-1. Twintig minuten voor tijd kreeg Cavani nog de kans van Tuchel om het ongelijk van zijn trainer te bewijzen en zijn ploeg nog aan minstens een punt te helpen. De Uruguayaan was echter net als concurrent Icardi niet scherp in de afronding en miste een goede kans op de gelijkmaker, waardoor PSG tegen de derde nederlaag van dit seizoen in de Ligue 1 aanliep.