Ongelukkige Botman helpt Man City op weg naar belangrijke zege

Reacties

Manchester City heeft de Premier League-topper tegen Newcastle United gewonnen. In een wat tegenvallende wedstrijd maakte Phil Foden met hulp van Sven Botman een belangrijke goal, tot frustratie van de Nederlander.

Ongelukkige Botman helpt Man City op weg naar belangrijke zege
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 0
Newcastle United
Newcastle United

Zes dagen geleden ging het voor Newcastle mis op Wembley in de League Cup-finale tegen Manchester United. Bij een 1-0 stand deed Botman toen een uiterste poging om Marcus Rashford van score te houden. De Nederlander veranderde de doelpoging van richting, waarna doelman Loris Karius kansloos was. Na het doelpunt van Foden zaterdagmiddag gingen de gedachten terug naar dat moment.

Foden werd aangespeeld door Rodri en versnelde vanaf de rechterflank naar het centrum. Niemand bij Newcastle greep in, tot Botman in het strafschopgebied nog een dappere poging deed om het schot van de 22-jarige Engelsman te blokken. De van Lille overgekomen centrumverdediger veranderde het schot van richting. Doelman Nick Pope was al onderweg richting de verre hoek en kon niet voorkomen dat de bal via Botman in de korte hoek eindigde: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 1-0 tegen Newcastle was al het vijftigste Premier League-doelpunt waar Foden direct bij betrokken was. De dribbelaar had van Pep Guardiola een kans gekregen als rechtsbuiten en dat ging ten koste van Riyad Mahrez. City bracht met Foden, De Bruyne en Jack Grealish veel creativiteit binnen de lijnen, maar dat kwam niet tot uiting in het creëren van veel kansen. Botman en Jamaal Lascelles hielden bovendien Erling Haaland goed in bedwang. Tegelijkertijd was Newcastle aanvallend niet bij machten om de thuisploeg aan het wankelen te brengen. Na 55 minuten hadden de bezoekers nog geen enkel schot op doel laten noteren.

De ongelukkig spelende De Bruyne werd in de 65ste minuut door Guardiola naar de kant gehaald. Bernardo Silva mocht invallen en dat bleek een gouden zet. Twee minuten na zijn entree verdubbelde de Portugees de marge al voor City. Na een onderschepping van Nathan Aké op de helft van Newcastle ging het snel. De dribbelende Grealish bracht de bal bij Haaland, die op zijn beurt Silva in stelling bracht. Met een schot in de rechterhoek klopte de invaller Pope: 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

City trok die voorsprong simpel over de streep. Het meest opmerkelijke moment in de slotfase was het opstootje waarbij de gefrustreerde Haaland zich liet gaan. De Noor kreeg geel, net als Newcastle-verdediger Dan Burn. Haaland eindigde de wedstrijd zonder goal, maar houdt wel uitzicht op het winnen van zijn eerste Premier League-titel. Door de overwinning is City koploper Arsenal genaderd tot twee punten. Arsenal kan het verschil zaterdagmiddag weer naar vijf punten brengen door in eigen huis te winnen van AFC Bournemouth (aftrap 16.00 uur).

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.