Grealish: 'Aké is een van onze beste spelers dit seizoen'

Reacties

Nathan Aké geniet veel respect binnen de Manchester City-selectie. Jack Grealish heeft in een interview nog eens benadrukt hoe belangrijk de Oranje-international is voor het spel van de titelkandidaat.

Grealish: 'Aké is een van onze beste spelers dit seizoen'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 0
Newcastle United
Newcastle United

Grealish heeft een basisplaats veroverd op de linkerflank en speelt daar dit seizoen vaak samen met Aké, die voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Newcastle United al 29 optredens dit seizoen achter de rug had voor zijn club. Het is makkelijk samenspelen met de 28-jarige Nederlander, vertelt Grealish. De 27-jarige Engelsman spreekt vol lof over Aké, over zijn spel en over zijn karakter.

'Hij is een geweldige jongen, een van de aardigste jongens die ik in het voetbal ontmoet heb', zegt de Engels international in een interview met ViaPlay. 'Er zit echt geen kwaad in hem, hij is zo aardig. Ik kan het goed met Nathan vinden, zowel binnen als buiten de lijnen. Hij is verdedigend zo sterk en doet het echt geweldig dit seizoen. Hij is een van onze beste spelers dit seizoen. Veel City-supporters zullen dat ook zo zien.'

Vanwege zijn betrouwbaarheid is Aké flink in de pikorde gestegen. Zowel met als zonder bal maakt de verdediger weinig fouten. Dat maakt hem een gewaardeerde kracht voor Pep Guardiola, die Aké al vaak heeft geprezen voor zijn passing en spelinzicht. Grealish kan zich daar helemaal in vinden: 'Het lukt hem vaak om mij te vinden en dat is wat je wilt als buitenspeler. Je wilt een back die je makkelijk weet te vinden en die je defensief een gevoel van veiligheid geeft.'

Bekijk hieronder het volledige interview met Grealish, die het ook heeft over de aanpak van Pep Guardiola.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.