'Ongelooflijke' Lukaku laat Pelé achter zich: 'Romelu is onze lijm'

Reacties

Romelu Lukaku maakte de mooie woorden van de Belgische bondscoach Domenico Tedesco vrijdagavond dubbel en dwars waar. De topscorer aller tijden van De Rode Duivels maakte tegen Oostenrijk (2-3) zijn 78ste interlandgoal en hielp België zo aan plaatsing voor het EK.

'Ongelooflijke' Lukaku laat Pelé achter zich: 'Romelu is onze lijm'
© Pro Shots
Oostenrijk
Oostenrijk
2 - 3
België
België

Lukaku passeerde daarmee Pelé op de internationale lijst van recordschutters in het interlandvoetbal. De Braziliaanse legende was tot voor kort topscorer aller tijden van de Seleção met 77 goals, maar werd onlangs voorbijgestreefd door Neymar (79). Vlak onder de Braziliaan staat nu Lukaku, die van de nog actieve internationals bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo (125 goals), Lionel Messi (104) en Robert Lewandowski (81) nog wel boven zich moet dulden.

Het verklaart waarom Lukaku ondanks de nodige strubbelingen altijd onomstreden is gebleven bij België. De inmiddels dertigjarige spits kende afgelopen seizoen door blessures een moeizaam jaar en maakte zich niet geliefd bij de fans van Internazionale door de club de rug toe te keren, maar heeft bij AS Roma zijn vorm inmiddels weer gevonden. Met zeven goals in acht duels was Big Rom heel belangrijk voor het elftal van José Mourinho en dat is hij ook voor België.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Romelu is ongelooflijk', sprak bondscoach Domenico Tedesco voor de aftrap van het EK-kwalificatieduel in Oostenrijk lovend over Luaku. 'Hij is niet alleen mentaal zó sterk, hij houdt de ploeg ook samen en zorgt ervoor dat de jonge gasten goed integreren. Romelu is onze lijm. We hebben bovendien een fantastische relatie. We praten veel – ook over privézaken. Zijn zomer was hectisch, maar als er iemand daarmee om kan, is hij het wel', aldus Tedesco.

Raket
Wie in Oostenrijk ook indruk maakte, was Jérémy Doku. De vleugelspits van Manchester City stichtte veel gevaar met zijn dribbels en bereidde de treffer van Lukaku voor. Dat kwam hem in de Oostenrijkse pers op veel complimenten te staan en ook bondscoach Ralf Rangnick was lovend. 'Jérémy Doku is een raket op een voetbalveld. Manchester City heeft hem niet voor niets naar Engeland gehaald', zei Rangnick, die het geen schande vond dat Oostenrijk verloor van België.

Rangnick vond zelfs dat De Rode Duivels opvallend defensief speelden, maar dat was een bewuste keuze van Tedesco na het 1-1 gelijkspel in Brussel. 'Nu wilden we compacter spelen en de vleugels goed verdedigen. Zelf konden we antwoorden met counters', verklaarde de bondscoach, die zijn ploeg soms wel te ver terug vond zakken. Richting het EK is er volgens de Duitser dan ook nog genoeg te verbeteren. 'Maar we zijn alleszins op de goede weg met deze jonge ploeg.'

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep F EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
België
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Oostenrijk
8
6
1
1
17-7
+10
19
3
Zweden
8
3
1
4
14-12
+2
10
4
Azerbeidzjan
8
2
1
5
7-17
-10
7
5
Estland
8
0
1
7
2-22
-20
1
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer R. Lukaku
Meer over R. Lukaku
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.