Emotionele Neymar wordt in het zonnetje gezet na breken record

Reacties

Neymar is sinds vannacht de topscorer aller tijden van het meest succesvolle nationale voetbalelftal aller tijden: de aanvaller van Al-Hilal tekende tegen Bolivia voor doelpunt nummer 78 en 79 en loste zo Pelé af. Daar werd de superster na afloop voor geëerd door de Braziliaanse voetbalbond.

Emotionele Neymar wordt in het zonnetje gezet na breken record
© CBF TV
Brazilië
Brazilië
5 - 1
Bolivia
Bolivia

Ednaldo Rodrigues, de voorzitter van de CBF, overhandigde zijn topscorer een plakkaat en een shirt met het toepasselijke rugnummer 79, voor de ogen van zijn ploeggenoten. Ook richtte hij het woord tot Neymar. 'We wilden hem eren voor het veroveren van de topscorerstitel in de nationale ploeg. Dit is belangrijk. Het lot wilde dat ik Neymar in 2010 de Copa do Brasl uitreikte als president van de afdeling van Bahia, zoals ik hem nu als CBF-president dit plakkaat mag geven.'

Neymar zelf kwam natuurlijk ook aan het woord. 'Ik ben sprakeloos, ik kon me nooit voorstellen dat ik dit record zou breken. Ik wil meteen zeggen dat het feit dat ik Pelé op deze lijst voorbij ben niet wil zeggen dat ik beter ben dan hij, of dan om het even welke andere speler van de nationale ploeg. Ik heb altijd geschiedenis willen schrijven en vandaag is dat gelukt. Ik ben dankbaar aan mijn familie, die ver weg is, en mijn ploeggenoten die hier zijn', aldus een emotionele Neymar.

De topscorers van Brazilië op een rij:

Speler Wedstrijden Doelpunten
Neymar 125 79
Pelé 92 77
Ronaldo 99 62
Romário 71 55
Zico 71 48
Bebeto 77 40
Rivaldo 76 35
Jairzinho 82 35
Ronaldinho 97 33
Tostão 55 32
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.